UHKİB ‘Problem Çözme’ semineri düzenledi

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), üyelerine yönelik ‘Muhasebe Alanında Yalın’ semineri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
UHKİB ‘Problem Çözme’ semineri düzenledi

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), üyelerine yönelik ‘Muhasebe Alanında Yalın’ semineri düzenledi.

    UİB Konferans Salonu’nda, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından verilen seminerde, maliyet muhasebesi, muhasebe alanında yalın maliyetlendirme gibi konular ele alındı.

    Yalın muhasebe kavramını, yalın üretim çabalarını destekleyici bilgileri üretmeyi amaçlayan bir muhasebe yaklaşımı olarak tanımlayan Yılmaz, “Yalın üretim, müşteri ihtiyaçlarını hızlı ve etkin şekilde karşılamayı amaçlayan organizasyon geneline yayılmış olan bir üretim anlayışıdır. Bu anlayışa göre, ürüne katma değer sağlayan ve sağlamayan faktörlerin belirlenmesiyle israf önlenebilir ve üretim süreci kısalır. Yalın bir üretim sisteminin hedefi, üretimi ihtiyaç duyulan miktarda ve zamanda, kusursuz ve israfsız gerçekleştirebilmektir.” dedi.

    Yalın muhasebenin satışları artıracağını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu. “Yalın muhasebe ile satışlar artar. Çünkü yalın muhasebe işletme için karar vermede çok iyi bilgiler sağlar. Eğer, karlılık, fiyatlandırma, piyasa fiyatı bildirme, sermaye yatırımı gibi standart maliyet bilgileri kullanılırsa, çoğunlukla yanlış kararlar verilir. Yalın organizasyonlar bu sebeple değer akışı maliyetleme ve yalın karar verme gibi daha iyi araçlara ihtiyaç duyarlar."

    "Yalın muhasebe yalın odaklı bilgi ve ölçümler sayesinde uzun dönem yalın gelişimi motive eder" diyen Yılmaz, yalın performans ölçümleri, yalın üretim hücreleri ve değer akışının şirketlerin geneli için önemli parçalar olduğunu da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar