UHİM, çocuklarını PKK’dan isteyen Kürt anneleri ziyaret etti

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) heyeti, Diyarbakır'da çocuklarının dağa çıktığını belirten anneleri ziyaret etti. Annelerle bir süre sohbet eden heyet, acılarını paylaştı.    Diyarbakır’da örgütün...

Google Haberlere Abone ol
UHİM, çocuklarını PKK’dan isteyen Kürt anneleri ziyaret etti

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) heyeti, Diyarbakır'da çocuklarının dağa çıktığını belirten anneleri ziyaret etti. Annelerle bir süre sohbet eden heyet, acılarını paylaştı.

    Diyarbakır’da örgütün dağ kadrosuna katıldığını belirten ailelerin Dağkapı Meydanı’ndaki oturma eylemleri devam ediyor. Aileleri Türkiye’den gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları ziyaret ediyor. Çocuklarını örgütten isteyen acılı aileleri bugün UHİM heyeti ziyaret etti, acılarına ortak oldu. Burada ailelerle sohbet eden UHİM Genel Sekreteri Veysel Başar, annelerin evlatlarının gelinceye kadar onlarla birlikte olmaya kararlı olduklarını söyledi. Annelerin burada ortaya koyduğu tavır çok insani bir davranıştır olduğunu belirten Başar, bu insanlar sadece çocuklarını istediğini anlattı.

    Başar, "Evlerinden 14-15 yaşında bir şekilde ikna edilerek alınmış, kendilerinden koparılmış, yokluklarını hissettikleri kokularını özledikleri aynı sofraya oturma hasreti içinde olduklarını yavrularını yine sofralarına istemektedirler. Başta bu ülkemizi idare eden yetkili merciler olmak üzere, yerel yetkililer olmak üzere, çözüm sürecine taraf olan herkesi bu annelerin derdi ile dertlenmeye çocuklarını alıp, onları hanesine getirmeye bu ocakların yeniden Şen Şakrak bir şekilde yaşamasına hanelerinde ocakların mutfakların tütmesine sebep olacak girişimleri aciliyetle bekliyoruz." diye konuştu.

    Dağa çıkan Vedat Aydın’ın annesi Lamiye Aydın, evladının geri verilmesini istedi. Dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten acılı anne, "Başbakan’dan Selahattin Demirtaş yardım istiyoruz. Barış istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar