UHHİB markalaşmaya dikkat çekti

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ‘Yurtdışında Markalaşma ve Pazar Araştırması’ eğitimi düzenledi. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime firma temsilcileri yoğun...

Google Haberlere Abone ol
UHHİB markalaşmaya dikkat çekti

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ‘Yurtdışında Markalaşma ve Pazar Araştırması’ eğitimi düzenledi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime firma temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Moda Akademisi eğitmenlerinden Yelda İpekli tarafından verilen eğitimde, ürün ve marka ilişkisi, pazara giriş ve markalaşma konuları ele alındı.

Yurt dışında markalaşmanın önemine değinen Yelda İpekli, “Marka, ürünün taşıdığı anlamın yanında, soyut anlamları, çağrışımları, imajı, kalite algılarını, prestiji, arka plandaki servis ve kalite güvencesini, toplumsal statüyü ve benzeri pek çok faktörü de içerir.” dedi.

Üründen çok markanın hayatta kalabileceğini belirten İpekli, “Herhangi bir şirketin ürün portföyünden bir ürün artık üretilmese bile, o ürünün veya hizmetin ait olduğu marka adı ayakta kalabilmektir. Bu nedenle marka, üründen çok daha uzun solukludur ve dikkatli bir planlama ve yönetimi gerektirir.” diye konuştu. UHKİB eğitim seminerleri 15-16 Temmuz’da iki gün sürecek 'Kalıp' eğitimiyle devam edecek.

CİHAN

Yorumlar