Uğur Kurt soruşturmasında 4 görgü tanığı ifade verdi

Okmeydanı Cemevi önünde Uğur Kurt'un vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 4 görgü tanığının ifadesi alındı. Sivil giyimli bir polisin zırhlı polis aracının kapısını siper alıp, Cemevi yönüne doğru hedef alarak...

Google Haberlere Abone ol
Uğur Kurt soruşturmasında 4 görgü tanığı ifade verdi

Okmeydanı Cemevi önünde Uğur Kurt'un vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 4 görgü tanığının ifadesi alındı. Sivil giyimli bir polisin zırhlı polis aracının kapısını siper alıp, Cemevi yönüne doğru hedef alarak ateş ettiğini belirten görgü tanıklarından Yusuf Gülen, o sırada cemevi bahçesinde hareketlenme olunca sivil polisin, bu kez de silahını havaya kaldırıp 6-7 kez ateş ettiğini söyledi.

Okmeydanı Cemevi’nde 22 Mayıs 2014 tarihinde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt'un TEM Şube Müdürlüğü’nde görevli Sezgin Korkmaz’ın silahıyla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 4 görgü tanığı ifade verdi.

Olay günü saat 11.00 sularında Piyale Paşa Caddesi'ndeki kahvehaneye gittiğini belirten Gülen, "Tüm mahalle, cadde ve sokaklardan sloganlar gelmeye başladı. Barçin Sokak başında 5-6 kişi genç çocuğun sanırım yüzleri kapalıydı. 'Katil polis mahalleden defol' şeklinde slogan attıklarını duydum. Ellerinde herhangi bir cisim olduğunu fark etmedim" dedi. Kısa bir süre sonra Barçin sokağın başındaki zırhlı araca yüzleri maskeli gençlerin molotof attıklarını gördüğünü kaydeden Gülen, "O esnada zırhlı araç yanmaya başladı. Çok kısa bir süre sonra araçtan sivil giyimli polis olduğunu tahmin ettiğim kişiler araçtan indiler. Sol taraftan inen üzeri tutuşmuş olduğundan üzerine söndürmeye çalışıyordu." dedi.

Kendisinin zırhlı polis aracının 20 metre kadar üst tarafında olduğunu belirten Gülen, "Yanan zırhlı aracın sol kapısı açılıp inen şoför üzerindeki yangını söndürürken bu arada sağ kapının yarı açık olduğunu fark ettim. Kapı önüne gelen sivil giyimli kişi yarı açık vaziyette araç kapısını siper almış vaziyette iki eliyle caddenin aşağısına doğru hedef aldıktan sonra aralıklı olarak 3-4 el ateş etti. Cemevi bahçesinde hareketlenme oldu. 'Çocuk vuruldu' şeklinde sesler gelmesi üzerine bu kez aynı polis memuru silahı havaya kaldırıp 6-7 el aralıksız ateş etti." diye konuştu.

Sesler duyulduktan sonra koşarak cemevi bahçesine gittiğini anlatan Gülen, "Bulunduğum noktadan ateş eden polisi uyaran başka görevli olup olmadığını görmedim, duymadım. Aracın çevresinde birçok polis vardı. Polisin ateş ettiği sırada caddenin aşağı tarafından yani cemeviyle zırhlı araç arasında gösteri yapan kimse görmedim. Olsaydı görürdüm. Cemevine doğru inerken de arkamdan hatırlayabildiğim kadarıyla bir silahtan 5-6 el ateş edildi. Nereye ateş edildiğini fark edemedim." ifadesini kullandı.

Cemevinin bulunduğu yönden polise herhangi bir saldırı olmadığını belirten Gülen, "Polis memurunun cemevini hedef almasına anlam veremiyorum. Bundan sonra ben cemevi bahçesine 3-4 kez gaz kapsülü atıldığını görünce polislere tepki gösterdim. Gördüğüm kadarıyla araç kapısını siper alarak cemevi yönüne ateş eden polis memurunun silahından çıkan kurşunla maktül Uğur Kurt vurulmuştu." şeklinde ifade verdi. CİHAN

Yorumlar