Uğur Kurt duruşmasında yeni gelişme!

Okmeydanı Cemevi bahçesinde hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili ilk duruşma görülmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Kurt duruşmasında yeni gelişme!

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze beklerken başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne sebep yer aldığı iddiasıyla yargılanan polis memuru Sezgin K'nın tutuklanmasına yönelik talep, sanığın kaçma şüphesinin olmadığı, sabit ikametgahı ve işi yer aldığı gerekçesiyle reddedildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, müşteki ifadelerinin peşinden tanıkların dinlenilmesine geçildi.

Tanıklardan Ali Turan, hadise günü bir akrabalarının cenazesine katılmak üzere cemevine gittiğini belirterek, "Uğur ile cemevi avlusunda konuşuyorduk. Bu sırada yukarıdan cemevinin bahçesine gaz bombası attılar. Yukarıda polis aracına molotof atılmış lakin bizimle bir merakı yoktu. Gaz atılınca cemevine kaçtık. Bir zaman sonra dışarı çıktık. Peş peşe gene gaz attılar. Uğur hafif dönerken yere düştü. Vurulduğunu anladım. Yukarıya polislerin yanına çıktım. Cemevi bahçesine gaz atmamalarını ve ambulans çağırmalarını istedim. 'Sizinle mi uğraşacağız' dediler" ifadelerini kullandı.

Polislerle Uğur Kurt içinde ne kadar ara yer aldığı sorulan Turan, "72 ile 75 m. içinde bir ara vardı" yanıtını verdi.

Tanıklardan Adil Şahin de Uğur Kurt'un vurulduğu cemevinde yönetici olduğunu kaydederek, polis aracından çıkan sivil giyimli kişilerin, doğrudan cemevini maksat alarak silahlarını ateşlediklerini iddia etti. Şahin, gaz atılınca kenara çekildiklerini, 4-5 el silah sesinden sonra Kurt'un yere yığıldığını söyledi.

Tanık polis memuru V.A ise kullandığı "akrep" aracına yüzü maskeli bir grubun molotofkokteylleriyle saldırdığını anlatarak, molotofkokteylinin isabet etmesi neticesinde araçtan çıktığını ve feci biçimde yandığını kaydetti.

V.A, "Beni hastaneye götürmüşler. Kimin nereye ateş ettiğini görmedim. İki ay tedavi gördüm ve tedavi sürecim halen devam etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar