Uğur Işılak demokrasi nöbetinde

Sanatçı Uğur Işılak ile tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez, Trabzon'da devam eden "demokrasi nöbeti"ne katıldı

Google Haberlere Abone ol
Uğur Işılak demokrasi nöbetinde
Trabzon'da meydanları dolduran vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Müftüsü Keramettin Demir, bazı imamlar, vakıf ve sivil toplum kuruluşu mensupları ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetlerini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle korna çalarak destek verdi.
Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbeti, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin konseri ile başladı.

Program, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Yasin-i Şerif okunması ve dua edilmesiyle devam etti.

Saral, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'daki bu tablonun, milletin imanının dışa vurumu olduğunu söyledi.

Trabzon'daki bu tablonun, 81 ilde de devam ettiğini dile getiren Saral, ''Allah'ın izniyle 9 gündür sabahlara kadar devam eden bu demokrasi nöbeti, milletin iradesinin ayaklar altına alınmaya çalışıldığı bu günde milletimin hür sesinin haykırışıdır. Allah sizlerden razı olsun.'' dedi.
Saral, alçak bir darbe ile karşı karşıya kalındığını belirterek, bu nöbete devam edileceğini de kaydetti.
Ayşe Sula Köseoğlu da vatandaşlara ve demokrasi nöbetine katkı verenlere teşekkür ederek, ''Bu millet tarih yazdı, tarih de yazmaya devam ediyor.'' ifadesini kullandı.

Meydandaki buluşmaya Sanatçı Uğur Işılak ile tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez de katıldı.

Işılak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için okuduğu parçaya meydandaki vatandaşlar da eşlik etti.

Işılak, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ''15 Temmuz'da bu millet, tükürüğü ile onları boğdu'' ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tükürüğü ile diyorum şunun için, tam millet gücünü sarf etmedi. Tam meydanlara dökülmedi. Daha tam haddini bildiremedi, yani fırsat kalmadı. Az bir şey gücünü gösterdi, zaten hepsi sinmeye, teslim olmaya başladı. Diyeceksiniz ki bu millet 1960'da darbe yaşadı, başbakanı astılar, 1971 muhtırası yaşadı, onlarca gencin ölmesine sebep oldu, 1980 darbesi hakeza, 28 Şubat süreci hakeza, aynı millet değil miydi bu millet? O zaman niçin karşı koymadı diye mutlaka soranlar vardır. Ben de sordum. 1960'daki millet, bu millet değil miydi? Bu millet, 1971'de, 1980'de aynı milletti, 1997'de aynı milletti, peki 15 Temmuz 2016'da ne değişti, lider değişti lider.''
Darbecilerin ilk defa mağlup olduklarını dile getiren Işılak, "Peki niye biliyor musunuz? Bu davanın liderine ne demişlerdi Marmaris'ten çıktığında, 'yok efendim sizi hemen Yunanistan'a gönderiyoruz'. Bunu söyleyen kişi öyle bir azar işitti ki Başkomutandan, işte bu milletin temsilcisi gerçek lider olduğunu bir kez daha o gün kanıtlamış oldu ve İstanbul'a indi. Ölümün kol gezdiği yere indi ve en ufak bir tedbir almadan, canıyla başıyla milletiyle sahaya indi. İşte bu millet, bu darbeyi onun için alt etti.'' dedi.

Işılak, meydanlardaki yoğunluğa dikkati çekerek, ''Şu meydana bakıyorum, şu meydana bakınca bu liderin büyüklüğünü bir kez daha görüyorum. Bu meydanda her mezhepten, her renkten insan var. Söz konusu vatan, istikrar, bayrak olduğunda yek vücut olmasını bu millet, 15 Temmuz'dan itibaren öyle bir gösterdi ki dünyaya örnek olabilecek manzaralar bunlar. Maşallah diyorum.'' diye konuştu.

Işılak, vatandaşlara ''idamı istiyor muyuz'' sorusunu da yönelterek, şunları kaydetti:

''Ben de istiyorum, niye biliyor musunuz? 1960'da başbakanı haksız yere asanlar, idam edilmiş olsaydı 1971 muhtırası olmazdı, cesaret edemezlerdi. 1971'de gelmiş olsaydı, 1980 darbesi olmazdı, 1980'de gelmiş olsaydı onlarca, yüzlerce hatta binlerce insan hatta on binlerce, yüz binlerce insanın mağduriyetine sebep olanlar asılmış olsaydı, 28 Şubat olmazdı. Demek ki bir kere asılmış olsalardı bundan sonraki Anadolu evladını katletmeye, şehit etmeye, meydanlarda onlara kurşun sıkmaya cesaretleri asla olamayacaktır. Meclis'te bunun onaylanmasını ve bir an önce Sayın Cumhurbaşkanımıza bunun gidip, imzalanmasını istiyoruz.''

Öte yandan Yenilmez de sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı.

Her akşam AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan halkın, ''İdam geri gelsin'' imza kampanyası da devam ediyor.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan vatandaşların alandaki bekleyişi sürüyor.

Yorumlar