Uganda Büyükelçisi Olwa, Konyalı işadamlarını yatırıma davet etti

Uganda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Johnson Agara Olwa, Konyalı işadamlarını Uganda’ya yatırım yapmaya davet etti. Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (AKTİSAD) organizasyonuyla Konya'ya gelen Uganda Cumhuriyeti Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Uganda Büyükelçisi Olwa, Konyalı işadamlarını yatırıma davet etti

Uganda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Johnson Agara Olwa, Konyalı işadamlarını Uganda’ya yatırım yapmaya davet etti.

Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (AKTİSAD) organizasyonuyla Konya'ya gelen Uganda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Olwa, kentteki işadamlarına ülkesindeki ticaret ve yatırım fırsatlarını anlatarak "Gelin ülkemizde üretim yapın. Bizim petrol, turizm, maden, tarım alanlarımız ve doğal güzelliklerimiz var. Sizlerde de finans var. Bunları birleştirelim." dedi. Uganda’ya yapılacak yatırımın Afrika kıtasının tümüne yapılmış gibi olacağını ifade eden Büyükelçi Olwa, "Uganda Afrika’nın ortasında yer alıyor. Afrika’nın incisi olan 35 milyonluk nüfusuyla ülkemiz Doğu Afrika Birliğine bağlı. Biz bu sayede Afrika’nın her yerine kolayca erişim sağlayabiliyoruz. Bu sebeple de ülkemizde ticari olarak birçok fırsat var. Uganda hükümetinin de özel teşebbüslere büyük destekleri var. Uganda siyasi ve ekonomik olarak istikrarlı bir ülke. Ticaret yapmak isteyenlere elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız. Bizim elimizde ham madde var. Bu ham madde Türkiye’deki girişimcilik ve sermaye ile buluşturalım. Ülkemize yapacağınız yatırımlarla ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz." şeklinde konuştu.

CESUR: İŞADAMLARIMIZ DIŞARIYA AÇILMALI

Toplantıda konuşan AKTİSAD Başkanı Soner Cesur, Büyükelçi Olwa’yı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Uganda ile Konya arasında ticari ilişkilerin başlamasını ümit ettiklerini söyledi. Üyelerinin yurtdışı yatırımları için çalışmalar yaptığını aktaran Cesur, "Böyle önemli toplantılar üyelerimiz için büyük önem arz ediyor. Uganda Cumhuriyeti’nin Afrika’nın önemli ülkelerinden bir tanesi olduğunu biliyoruz. Büyükelçi Lowa’nın ülkesiyle ilgili verdiği değerli bilgiler çok önemli. Bizler de Uganda ile ülkemizin ticari faaliyetlerini geliştirerek Afrika ile olan bağımızı güçlendirmek istiyoruz. Ülkemiz işadamlarının dünyaya açılmasında önemli rolü olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’a ve ANSİFED’e de teşekkür ediyorum." dedi. Cesur, AKTİSAD olarak yakın bir zamanda Uganda’ya İşadamlarıyla birlikte gezi düzenleyeceklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar