Ufuk, 'Yeni Nesil Sendikacılık' sloganıyla ilk genel kurulu yaptı

'Yeni Nesil Sendikacılık' sloganıyla iş dünyasına giren Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ufuk Tarım Orman, Ufuk Enerji, Ufuk Büro ve Bankacılık sendikalarının ilk genel kurulu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ufuk, 'Yeni Nesil Sendikacılık' sloganıyla ilk genel kurulu yaptı

'Yeni Nesil Sendikacılık' sloganıyla iş dünyasına giren Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ufuk Tarım Orman, Ufuk Enerji, Ufuk Büro ve Bankacılık sendikalarının ilk genel kurulu yapıldı. Ufuk sendikalarının üst kuruluşu olan Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, “İnsanımız, sektör çalışanları ve ülke demokrasisi bizden çok şey bekliyor.” dedi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ufuk Tarım Orman, Ufuk Enerji, Ufuk Büro ve Bankacılık sendikaları ilk genel kurullarını yaptı. Sendikacılık sektörüne ‘Yeni Nesil Sendikacılık’ sloganı ile giren ve kısa süre içinde önemli üye sayılarına ulaşan Ufuk, yeni başkanını seçti. Hoşgörü ortamında gerçekleşen genel kurul sonucu sendikalar ayrıca yeni yönetim kurullarını da belirledi. Sendika genel merkezlerinde gerçekleşen seçimler sonucu Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası başkanlığına Adnan Bayraktar, Ufuk Tarım Orman Sendikası başkanlığına Cemalettin Çelik, Ufuk Enerji Sendikası başkanlığına Bayram Ali Bahadır, Ufuk Büro ve Bankacılık Sendikası başkanlığına Fatih Tekin seçildi.

Ufuk sendikalarının üst kuruluşu olan Cihan-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası genel kurulunda yaptığı konuşmada, “İnsanımız, sektör çalışanları ve ülke demokrasisi bizden çok şey bekliyor.” dedi.

Sendikacılık felsefelerine açıklık getiren Bahçe, konuşmasında şunları söyledi: “Sendika sektörünü sendikacılığın ‘bizcesini’ yaparak, renklendirmek peşindeyiz. Milletimizin, insanlığın bu sektörde ‘bizcesine’ ihtiyacı var. ‘Bizcesinden’ kastımız, diğer bir deyişle yeni nesil sendikacılık; felsefesini Efendiler Efendisi'nin (sas) ‘Kul, kendisi için sevip istediğini kardeşi için de sevip istemedikçe tam mümin olamaz.’ İlahi beyanından alır. Yine Efendimiz'in (sas) ‘Çalıştırdığınız kişilerin haklarını alınlarının teri kurumadan kendilerine ödeyiniz.’ beyanından alır. Yine aynı kaynaktan gelen ‘rüşveti alan da veren de melundur’ ifadesiyle hak edilmeyenlerin, reddedildiği bir düzenden alır. ‘Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun, inançla geril, insana sevgi duy, kalmasın el açmadığın bir mahzun gönül.’ Bizim yeni nesil, başka bir deyişle ‘hizmet sendikacılığı diyebileceğimiz sendikalarımızın, konfederasyonumuzun, insanımız ve insanlık için ifa edeceği misyon bu… Sendikaların, kişisel çıkarlar için bir güç olarak görüldüğü dünyamızda, sendika yöneticiliğini insanlığa hizmet makamı olarak gören dostlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.”
CİHAN

Yorumlar