Ufuk Okuma Salonları'nın Seviye Tespit Sınavı'na yoğun ilgi

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERSİN-DER) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ufuk Okuma Salonları'nın; 4, 5, 6 ve 7.

Google Haberlere Abone ol
Ufuk Okuma Salonları'nın Seviye Tespit Sınavı'na yoğun ilgi

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERSİN-DER) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ufuk Okuma Salonları'nın; 4, 5, 6 ve 7. sınıflar için düzenlediği ödüllü Seviye Tespit Sınavı'na (STS) öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci, Mersin merkezdeki 6 şubede düzenledikleri STS'ye yaklaşık 6 bin öğrencinin katıldığını belirtti. Başvuruların fazla olması nedeniyle sınavı 2 günde yaptıklarını anlatan Değirmenci, önümüzdeki hafta ise merkezdeki diğer şubeler ile ilçelerdeki 15 şubede daha sınav yapacaklarını kaydetti. Geçen yıl aynı tarihte düzenlenen STS'ye yaklaşık 10 bin 500 öğrencinin katıldığını vurgulayan Değirmenci bu yıl bu sayının 13 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Sınavların öğrencilerin durumlarını analiz etmelerini sağlamaya yardımcı olduğunu anlatan Değirmenci, aynı zamanda önümüzdeki sene okula takviye ve sınavlara hazırlık kursuna kayıt yaptıracak öğrencilerin seçilmesini sağladıklarını ifade etti.

Mersin merkezde dershaneye gitme imkanı olmayan 3 bin öğrenciye okula takviye ve sınavlara hazırlık kurslarını ücretsiz verdiklerini belirten Değirmenci şöyle devam etti: "Öğrencilerimize kursun yanında bir çok sosyal ve kültürel aktivite programları düzenliyoruz. 2013 SBS sonuçlarına göre 969 öğrencimiz okullara yerleştirildi. Bu öğrencilerden 17'si fen, 26'sı Anadolu öğretmen, 374'ü Anadolu, 88'i Anadolu Sağlık Meslek, 202'si Anadolu İmam Hatip liselerini kazandı.“

MERSİN-Der Başkanı Şahin Mirici ise işadamlarının katkısı ile kenar mahallelerde açılan okuma salonlarına ilginin artmasının yapılan işin güzelliğini ortaya koyduğunu söyledi. Buralarda başarının artması için her türlü çabanın gösterildiğine dikkat çeken Mirici, "Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri kapsamında ‘Hayat Eğitimle Güzel Projesini’ uyguluyoruz. Kullandığımız akıllı tahta teknolojisi ile öğrencilere daha iyi hizmet sunmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar