Ufuk Hekimleri Derneği, gönüllü projelerin devamı için işbirliği anlaşması yaptı

İstanbul merkezli gönüllü sağlık kuruluşu olan Ufuk Hekimleri Derneği (UHEK), İngiltere merkezli London Centre for Social Studies (LCSS) dünya çapında daha etkin faaliyet yürütebilmek için proje bazlı işbirliği anlaşması yaptı. UHEK Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Ufuk Hekimleri Derneği, gönüllü projelerin devamı için işbirliği anlaşması yaptı

İstanbul merkezli gönüllü sağlık kuruluşu olan Ufuk Hekimleri Derneği (UHEK), İngiltere merkezli London Centre for Social Studies (LCSS) dünya çapında daha etkin faaliyet yürütebilmek için proje bazlı işbirliği anlaşması yaptı.

UHEK Derneği Başkanı Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Kalkan, derneklerinin yurt içi ve yurtdışında sağlık yardımına ihtiyaç duyan her insana ulaşmak amacı taşıdığını söyledi. Kalkan, "Geçen yıl Tanzanya’da 47 kişilik ekibi ile sağlık yardımı yapan UHEK, bu yıl Tanzanya Sağlık Bakanlığı’nın daveti ile yeni bir ekiple yine gönüllere dokunmaya gidiyor." dedi. Dernek üyelerinin nerede el uzatılacak yetim, yardıma ihtiyacı olan biri varsa onu ve ona el uzatacak gönül erini bulma misyonu ile çalıştıklarını, yoklukların ve engellerin samimiyetle aşılabileceğine inandıklarını söyledi.

LCSS Dernek Başkanı Ufuk Uçar da akademik ve sosyal faaliyetlerle İngiltere’de adını duyuran ve Türkiye’nin, Türk insanının tanıtımına katkıda bulunan derneklerinin 2004 yılında kurulduğunu söyleyerek, "Bu protokolle Türkiye’de faaliyetlerini takdirle karşıladığımız UHEK derneğinin Tanzanya’ya sağlık yardımı gibi projelerine ve özellikle de sağlık alanında faaliyetlerine akademisyen desteği ile katılmayı, eğitim amaçlı İngiltere’ye gelen dernek üyesi Türk doktorlara da yardımcı olmayı planladık." dedi.

CİHAN

Yorumlar