Üçüz bebeklere bez ve süt yetiştiremiyorlar

Kahramanmaraş’ta üçüzlerle birlikte çocuk sayısı 5'e çıkan Demir ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'üç çocuk' tavsiyesine uyup, 3'üncü çocuğu yapmak isterken 5 çocuğa birden kavuşan...

Google Haberlere Abone ol
Üçüz bebeklere bez ve süt yetiştiremiyorlar

Kahramanmaraş’ta üçüzlerle birlikte çocuk sayısı 5'e çıkan Demir ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'üç çocuk' tavsiyesine uyup, 3'üncü çocuğu yapmak isterken 5 çocuğa birden kavuşan Mehmet (33) ve Meliha (29) Demir çifti, geçim derdine düştü. Otogarda asgari ücretle simsarlık yaparak geçimini sağlayan baba Mehmet Demir, bebeklerin mama ve bez masraflarına yetişemediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Evliliğinin 10. yılında 3’üncü çocuğuna hamile kalan Meliha Demir, özel bir hastanede prematüre olarak üçüz bebek dünyaya getirdi. Büşra, Beyza ve Kübra ismi verilen üçüzler prematüre doğdukları için 27 gün küvezde kaldı. Doğduktan yaklaşık bir ay sonra Piri Reis Mahallesi'ndeki evlerine getirilen bebekler, annelerinin sütü yeterli olmayınca mamayla beslenmeye başladı. Üçüzler günde yaklaşık 30 bez ve yarım litre mama tüketiyor.

ÇOK MASRAFLI

Bir anda 4’ü kız, 5 evlat sahibi olan baba Mehmet Demir, üçüzlerin hem sevindirdiğini hem de kara kara düşündürdüğünü söyledi. Oturdukları evin kira olduğunu hatırlatan Demir, prematüre olarak dünyaya geldiği için bebeklerin çok masraflı olduğunu belirtti.

Doğumun Mayıs ayının 29’unda gerçekleştiğini hatırlatan Demir, “Bebekler 27 haftalık doğdu. 2 çocuğumuz vardı, eşimle karar verdik, 3’üncü r çocuğumuz olsun dedik. Cenab-ı Allah bize 3 çocuk birden nasip etti, 5 tane çocuğumuz oldu. Bakımları kolay olmuyor, yetişemediğimiz yerler oluyor, ben asgari ücrete çalışıyorum. Çocukların bez ve mama masraflarına yetişemiyorum. Bebeklerin mamaları diğerlerinden daha pahalı, yetkililerden, büyüklerden yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

BEZ VE MAMA YETİŞMİYOR

Üçüzlere bez ve mama yetiştiremediğini aktaran Demir şöyle konuştu: “Günlük 30 tane bez tüketiyorlar. Anne sütü yetişmediği için de günde 500 mililitre mama yiyorlar. Başbakanımız ‘en az 3 çocuk’ diyordu, Cenab-ı Allah bize 3 çocuğu birden nasip etti. 2 tane daha vardı, oldu 5 çocuk. Diğer çocuklarım okula gidiyorlar, onların okul masrafları derken askeri ücretle masraflara yetişemiyoruz. Bize bez ve mama masraflarında yardımcı olurlarsa çok seviniriz.”

BİRİ SUSUYOR DİĞERİ AĞLIYOR

Bebeklerin bakımının zor olduğunu ifade eden anne Meliha Demir, bebeklerin biri sustuğunda diğerinin ağladığını anlattı. Bebek bakımından ev işlerine vakit ayıramadığını kaydeden Demir, "Biri susuyor, biri ağlıyor. Çok zor. Günüm bunlara bakmakla geçiyor. Küçük oldukları için yemeleri de zor. Ama çok güzel bir duygu. Allah olmayanlara da versin.” dedi.

CİHAN

Yorumlar