Uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü cezaevi firarisi çıktı

Bursa'da, Uludağ eteklerindeki Zeyniler köyü yolunda virajı alamayan otomobil, 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, kaza anında araçtan fırlayan ve sürünerek yukarıya çıkan yaralı...

Google Haberlere Abone ol
Uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü cezaevi firarisi çıktı

Bursa'da, Uludağ eteklerindeki Zeyniler köyü yolunda virajı alamayan otomobil, 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, kaza anında araçtan fırlayan ve sürünerek yukarıya çıkan yaralı genç kızı ambulansa alırken, araçtan fırlayarak ve bir ağaç dalına takılan sürücü operasyonla kurtarıldı. Hırsızlık suçundan kaydı bulunan sürücü Yusuf Güven'in, Bilecik Yarıaçık Cezaevi'nden firar ettiği için arandığı öğrenildi.

    Yıldırım ilçesi Zeyniler köyü yolunda meydana gelen kazada, sürücü Yusuf Güven(28) ile otomobilde bulunan Buket B. (20) yaralandı. Seyir halindeyken bir süre sonra yol üzerindeki çukura giren arabanın kontrolden çıkarak yol kenarındaki uçuruma uçtuğu ifade edildi. Araç 100 metre yuvarlandıktan sonra ağaçlara takılarak durdu. Kazada araç sürücüsü Yusuf Güven ağır yaralanırken kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Buket B., uçurumdan yarım saatlik bir tırmanışla çıktı. Yoldan geçen arabaları durduran genç kız sürücülerden yardım istedi. Genç kızı gören sürücüler, Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak yardım istedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile yaralı sürücüye ulaşıldı. Araçtan fırlayarak bir ağacın üzerine düştüğü tespit edilen yaralı genç için ekipler seferber oldu. Ekiplerin 1 saati aşkın çalışmasıyla halat yardımıyla yukarıya çıkartılan genç sürücü hastaneye kaldırıldı.

    Hırsızlık suçundan kaydı bulunduğu ve Bilecik Yarıaçık Cezaevi'nden firar ettiği öğrenilen sürücü Yusuf Güven'in kullandığı aracın da emanet olduğu kaydedildi.

    Yusuf Güven'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

    Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar