Üçüncü köprü inşaatı beyaza büründü

Çalışmaların devam ettiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’na çıkan yollar, kar altında kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Üçüncü köprü inşaatı beyaza büründü

Çalışmaların devam ettiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’na çıkan yollar, kar altında kaldı. İstanbul'u etkisi altına alan karla birlikte Sarıyer’de kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, dün akşamdan itibaren İstanbul’da da etkili olmaya başladı. Ulaşımı ve yaşamı zorlaştıran kar yağışı, inşaatı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne çıkan tali yolları da kapadı. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Sarıyer’de, Boğaz'da yükselen köprü ayakları her tepeden görünür hale geldi. 24 saat vardiyalı sistemle gerçekleştirilen çalışmalarda, köprü ayakları hızla yükseliyor. 3. Boğaz (Yavuz Sultan Selim) Köprüsü’nün 2015 yılı içinde tamamlanarak trafiğe açılması hedefleniyor.

Toplam 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş asma köprüsü olacak 3. köprünün inşaatında çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir kadro görev aldı. Projenin inşaat aşamasında, yaklaşık 7 bin kişi, işletme aşamasında yaklaşık 500 kişi istihdam edilecek. Köprü, bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü ve 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak.

CİHAN

Yorumlar