Uçanyol ‘Homeros Bulvarı’ oldu, cumartesi açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki viyadük sebebiyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan yeni bulvarı cumartesi günü törenle hizmete açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Uçanyol ‘Homeros Bulvarı’ oldu, cumartesi açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki viyadük sebebiyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan yeni bulvarı cumartesi günü törenle hizmete açıyor. Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayacak bulvara “Homeros” adı verildi.

Buca ilçesinden Yeşildere Caddesi’ne viyadükle bağlanan ekspres güzergâh tamamladı. Projenin Yeşildere ile Menderes caddeleri arasında kalan viyadük kısmını geçen Kurban Bayramı’nda trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi, 14 Aralık 2013 Cumartesi saat 12.00’de düzenlenecek törenle de 1,3 kilometrelik kısmın tamamını hizmete alacak. Buca trafiğine nefes aldıracak bulvara, İzmirli ünlü ozan Homeros’un adını verildi. Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin lira yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17,7 milyon liralık kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon liraya mal edildi. Belediye, 6,2 kilometrelik ilaveyle bu yolu otogara kadar uzatacak.

Homeros Bulvarı’nı oluşturmak için 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü,le yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak Tünelleri projesi sebebiyle önceki proje üzerinde bir revizyon yapmıştı. Yeni düzenlemeye göre belediyenin yaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yaptığı kavşakla bağlandı. Uçanyol, Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattını, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşakla aşarak kesintisiz ulaşım sağlıyor. Yeşildere’den Onat Caddesi’ne kadar oluşturulan katlı kavşakla hem Buca’ya girilip üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. CİHAN

Yorumlar