'Uçan Tabut' Diye Adlandırılan RF-4E Uçakları Uçuştan Çekiliyor

Bakanlar Kurulu'nun '2020'ye kadar kullanılacak' diye açıkladığı, Malatya ve Konya'da arka arkaya düşen RF-4E uçakları yarından itibaren uçuştan çekiliyor.

Google Haberlere Abone ol
'Uçan Tabut' Diye Adlandırılan RF-4E Uçakları Uçuştan Çekiliyor

Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı. Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda izahat oluşturan Orgeneral Abidin Ünal, 'F-16 uçakları 'harp keşif kodları' testleri dün sebebiyle tamamlandı. Yarın sebebiyle RF-4E uçaklarının uçuşları sonlandırılacak.' dedi.

SON UÇUŞU HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI YAPACAK

Yarından itibaren emekli edilecek bulunan Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan 8 tane RF-4E keşif uçakları için son uçuş yapılacak.

RF-4E keşif uçakları ile yarın son uçuşu ise, bizzat Hava Kuvvetleri'nin bir ve iki numaralı komutanları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yapacak.

10 GÜNDE 6 PİLOTUMUZ ŞEHİT OLDU

Türkiye, ABD'nin 19, İsrail'in 11 sene öncelikle hurdaya ayırdığı RF-4F harp uçaklarını kullanmaya devam ederken Malatya ve Konya'da 10 gün arayla azalan 3 uçakta 6 pilotunu şehit vermişti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, halkın bu uçaklara güvenmediğini açıklamıştı. Şehit babası Hayri Tanış da 'Yavrum uçan tabutla gitti. Saray yapana kadar uçan tabutları değiştirin' diyerek başkaldırı etmişti.

BAKANLAR KURULU '2020'YE KADAR KULLANILACAK' DEDİ

Tüm bunlara karşın Saray'da birleşen Bakanlar Kurulu'ndan çıkan 'F-4'ler 2020'ye kadar kullanılacak' kararı ise şaşkınlıkla karşılanmıştı.

BAKAN, 'PİLOTAJ HATASI' DEDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün yaptığı izahatda da Konya'da azalan ve 2 pilotumuzun şehit düştüğü kazanın ilk belirlemelere oranla pilotaj hatasından kaynaklandığını söylemişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar