Uçaktan indirilen milletvekilleri yaşananları anlattı

Türkçe Olimpiyatları için Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Chicago uçağına binen AK Parti'den istifa eden milletvekili ile görevliler arasında 'yer tartışması' yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Uçaktan indirilen milletvekilleri yaşananları anlattı

Türkçe Olimpiyatları için Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Chicago uçağına binen AK Parti'den istifa eden milletvekili ile görevliler arasında 'yer tartışması' yaşandı. Bağımsız milletvekili Muhammed Çetin, diğer yolcuları mağdur etmemek için kendi isteği ile indiğini ve yaşananların basit bir yer meselesi olmadığını söyledi.

Türkçe Olimpiyatları’na gitmek için THY’nin Chicago uçağına binen milletvekilleri yer sorunu yaşadı. AK Parti’den istifa eden bağımsız milletvekili Muhammed Çetin, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Atatürk Havalimanı’ndan Chicago’ya gitmek için 13.40’da kalkacak uçağa bindi. THY uçağına ekonomik sınıftan bilet alan Çetin, business classta bulunan arkadaşıyla yer değiştirince kabin ekibinin karşı çıkması üzerine tartışma yaşandı. Uçağa polis çağıran ekipler, milletvekili Çetin’i indirmek istedi. Diğer milletvekilleri de yaşananlara tepki göstererek uçaktan indi.

Milletvekili Muhammed Çetin, yaşananların basit bir yer meselesi olmadığını söyledi. Bu duruma, “Uçaktaki yer meselesi olarak bakarsanız yanılırsınız.” diyen Çetin şu açıklamalarda bulundu: “Bu Türkiye’deki kanunsuzluğun, hukuksuzluğun, keyfiliğin ne boyutlara geldiğinin bir delilidir. Polisler çok iyi biliyorlar ki bana normalde dokunmamaları lazım. Ben hiçbir şey yapmamışım yerimde oturuyorum. Polis gönderiliyor, bunu yaka paça tutun indirin deniliyor. Bunun öncesinde uçakta İngilizce ve Türkçe ‘Yolculuğu tehlikeye atan, uluslararası emniyete aykırı davranan bir yolcumuzun çantalarını indirdik, kendisini de indireceğiz’ anonsu ediliyor. Sonrada deniliyor ki 3 tane yolcuyu indiriyoruz. Eğer bense problem niye 3 tane indiriyorsunuz. Bensem problem niye meseleyi Türkçe ve İngilizce doğru anlatmıyorsunuz. Ben yolcularla meselenin ne olduğunu konuştum. Yolcular gayet makul gördüler.”

Yolcuları mağdur etmemek için kendi isteğiyle uçaktan inmeye karar verdiğini kaydeden Çetin, görevlilerle yaşananları, “İneceğim sırada birileri ile konuşuyordum. Bu yaptığınız doğru değil bu şekilde emniyetle korkutarak çıkaracağınızı zannediyorsanız doğru değil derken o sırada havaalanı amiri olduğunu söyleyen arkadaş beni kolumdan tutup dışarı itti. Bu sırada diğer ikinci memurda omzumdan ve kolumdan itmeye başladı. Yaptıklarının doğru olmadığını ve ben zaten ineceğim dedim. Dolayısıyla bu yaptıkları karşısında beni geri gittim yerime oturdum.” ifadeleriyle anlattı.

Bu uygulamanın sadece kendisine yönelik yapıldığını ifade eden Çetin, “Buradaki keyfilik, hukuksuzluk, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek bana yapılıyor. Daha önce terörden, başka suçlardan hakkında soruşturma olan insanlara bunlar yapılmadı. Bana yapıldı, neden? Yolsuzluk var, rüşvet var, Türk Milletinin parasını, arazisini harcayamazsınız, kendi istediğiniz gibi kullanamazsınız, zimmetinize geçiremezsiniz, mülk edinemezsiniz dediğim için, çok sert konuşmuşum. Dokunmuş bazılarına. Hani hep konuşuyorlar ya Müslüman olarak başkalarına soruyorlar ya niye Mekke’ye Medine’ye gitmiyorsun diyorlar. Bende buradan soruyorum, ikinci eviniz niye Mekke, Medine değil de İran? ” dedi.

Uçakta bulunan İzmir milletvekili Erdal Kalkan da, yaşananları şöyle anlattı: “Uçakta İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin bey vardı. Muhammed bey hakkında daha önceden de THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’yi babasının çiftliği gibi kullanarak değerli milletvekilimizi daha önce de incitmiştiler. Bugün aynı olaya bizzat şahit oldum. Arka koltuğumda oturuyordu. Burada oturamazsın mantığıyla uçak iki saat geç kaldı. Hala da bekliyor. Sayın vekil de yolcular rahatsız olmasın zarara girmesin diye zaten inecekti sonra bir polis müdürü çekerek çıkarmaya çalıştı. Türkiye’de kanun devleti de kalmadı zaten. Zaten hukuk devleti yok. Türkiye’yi babasının çiftliği gibi yönetiyorlar. Ben de bunu protesto etmek için benimle hiç ilgili olmadığı halde ama parlamentoya hukuk devlete, demokratik rejime olan saygımdan dolayı uçaktan inip gezimi iptal ettim. Özel bir davet olarak gidiyordum oradan Kanada’ya geçecektim.”

Uçaktan inen bir diğer milletvekili Hasan Hami Yıldırım ise, “Hakikaten hoş bir şey değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir milletvekiline bu yapılan çok büyük bir saygısızlık. Biz de o saygısızlığı protesto etmek için uçaktan indik. Olay budur. Ama anladığım kadarıyla meclisten bilet almak istediğinizde bilet verilmiyor. Bütün milletvekillerine verilen upgreade hakkı verilmiyor. Ekonomi sınıfında oturacaksınız deniyor. Bu imkanlar sağlanmayınca sayın milletvekili de bir arkadaşıyla birlikte onun üzerinden business bilet alıyor. Çünkü parasını ödese dahi business bilet kesilmiyor. Sonrasında olanlar hiçbir şekilde hiçbir vatandaşa yapılmayacak hoş olmayan şeyler. Türkiye nasıl bu hale geldi anlamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Bu arada Muhammed Çetin, havalimanından ayrıldığı sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere bekleme salonunda bazı milletvekillerinin saldırdığını söyledi. Gazetecilere elini gösteren Çetin, “Diğer vekiller de içeride saldırıyorlar. Bakın tırnaklarının izleri, ben ‘sayın vekilim’ diyorum, onlar bize saldırıyorlar işte. Seviyesiz bir AK Parti milletvekili.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar