Uçaklara yakıt desteği sürecek

"Sayın Başbakanımızın verdiği müjdeyle (uçaklara) yakıt desteğini yıl sonuna kadar uzatacağız. Böylece bu yılın 9 ayında bu desteği vermiş olacağız yani yakıt desteğini tüm sezona yaymış oluyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Uçaklara yakıt desteği sürecek
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Sayın Başbakanımızın verdiği müjdeyle (uçaklara) yakıt desteğini yıl sonuna kadar uzatacağız. Böylece bu yılın 9 ayında bu desteği vermiş olacağız yani yakıt desteğini tüm sezona yaymış oluyoruz." ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, 65. Hükümet'in ilk 100 gününü değerlendirdiği toplantıda uçaklara yakıt desteğinin yıl sonuna kadar uzatılacağı müjdesini verdiği hatırlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının konuya ilişkin çalışmasının, Bakanlar Kurulunda görüşüleceği bildirilen açıklamada, alınacak Bakanlar Kurulu kararıyla (A) sınıfı seyahat acentelerine uçuş başına yapılan desteğin yıl sonuna kadar uzatılacağı belirtildi.

Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'nın konuyla ilgili değerlendirmelerine de yer verildi. Avcı, turizm sektörünün sorunlarını aşmak için bütün paydaşlarla sürekli diyalog halinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Sektörün talep ettiği, bizim de faydalı gördüğümüz tedbirleri bir bir hayata geçirdik, geçiriyoruz. Son olarak Sayın Başbakanımızın verdiği müjdeyle yakıt desteğini yıl sonuna kadar uzatacağız. Böylece bu yılın 9 ayında bu desteği vermiş olacağız, yani yakıt desteğini tüm sezona yaymış oluyoruz. 9 güne çıkardığımız Ramazan Bayramı tatili, sektör için olumlu bir etki oluşturmuştu. Yine 9 güne çıkardığımız Kurban Bayramı tatili, ülkemiz turizmine nefes aldıracak. Rusya ile yaşadığımız yeni süreç ve yakıt desteğini yıl sonuna uzatmamızla bu olumlu etkinin devam edeceğine inanıyoruz. İnşallah iyi geçireceğimizi umut ettiğimiz 2017 yılı öncesi bu adımlarla, sektörün bu yılki kaybını biraz olsun telafi etmiş olacağız."

Yakıt desteği için bu yıl içindeki 3. Bakanlar Kurulu kararı geliyor

Geçen yıl toplam 13 ülkeden Alanya-Gazipaşa, Antalya, Dalaman, Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes havaalanlarına tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine, nisan-mayıs ile eylül-ekim aylarında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği verildiği anımsatılan açıklamada, bu yılın şubat ayında alınan Bakanlar Kurulu kararıyla bu desteğin, nisan-mayıs aylarında 13 ülkeyle sınırlı olmaktan çıkarılıp, tüm ülkelerden turist getiren tur operatörlerine verilmesi şeklinde genişletildiği ifade edildi.
Açıklamada, haziran ayında alınan Bakanlar Kurulu kararıyla ise bu sürenin, ağustos sonuna kadar uzatıldığı belirtilerek, ayrıca 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan charter uçak seferleriyle, en az 150 yolcu getiren acentelere bu desteğin yüzde 30 daha fazla, yani 7 bin 800 dolar olarak ödenmesine karar verildiği kaydedildi.

Yorumlar