Üç yıl süren işe iade davasını kazanan işçiler helva dağıttı

Balıkesir'de sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan İşbir Sentetik Dokuma Sanayi Fabrikası işçileri, işe iadeleri için üç yıl süren hukuku mücadeleyi kazandı. 2011 yılında işten çıkarılan işçiler işe iadelerini halay çekip,...

Google Haberlere Abone ol
Üç yıl süren işe iade davasını kazanan işçiler helva dağıttı

Balıkesir'de sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan İşbir Sentetik Dokuma Sanayi Fabrikası işçileri, işe iadeleri için üç yıl süren hukuku mücadeleyi kazandı. 2011 yılında işten çıkarılan işçiler işe iadelerini halay çekip, helva dağıtarak kutladı. İşçiler fabrika önüne kurdukları direniş çadırında bin 98 gün eylem yaparak Türkiye'de en uzun eyleme imza atmıştı.

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'na (TEKSİF) üye oldukları gerekçesiyle 3 yıl önce işten çıkarılan işçiler hukuk mücadelesinden zaferle çıktı. Direniş çadırında eylemlerini sürdüren 48 işçinin Balıkesir 1. ve 2. İş Mahkemesi'nde açtığı davaya bugün devam edildi. Mahkeme heyeti, işten atılan işçilerin taşeron firmaların değil, İşbir'in işçisi olduğunu vurgularken, davacı işçilerin işe iadesine karar verdi. Gerekçeli kararın daha sonra açıklanacağını belirtilirken, işçilere tazminat ödenmesine de karar verildi.

Kararın ardından sendika üyeleri kararı davul zurna eşliğinde halay çekip helva dağıtarak kutladı. Ali Hikmet Paşa Meydanı yapılan kutlama ve basın açıklamasına sendika yöneticileri, işçiler ve yakınları katıldı. İşçilerin mutluluğuna Türk-İş İl Temsilcisi Ahmet Demirer, sendika başkanları, Balıkesir Demokrasi Platformu üyeleri de ortak oldu. İşçiler, "1098 gün yılmadık, yıkılmadık, dik durduk, kazandık, Yaşasın adalet, "İşbir'in ayıbını adalet pakladı, "Yaz-kış demedik, direndik, kazandık, sendikasız İşbir işçisi kalmayacak, Direne direne kazandık" yazalı dövizler açtı.

Burada konuşan Teksif Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanı Akyüz, İşbir'in taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırdığı işçilerin sendikaya üye olunca işten atıldığını söyledi. Akyüz, bunun üzerin hukuk mücadelesi başlattıklarını belirterek, "Yılmadan mücadelemizi sürdürdük. Bugün de bu sömürüye hukuk yoluyla son verdik. Bundan sonra Balıkesir'de taşeron işçisi kalmayacak. İşçilerin tamamını sendikalı yapacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerini kullandı.

Teksif Genel Başkanı Nazmi Irgat, hukukçular, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve basına mücadelelerine verdikleri destek için teşekkür etti. Konuşmanın ardından sendika yöneticileri ve işçiler davul zurna eşliğinde halay çekerek oynadı. Vatandaşların da ilgi gösterdiği kutlama programının sonunda, işe iade edilen işçiler tarafından vatandaşlara iki kazan helva dağıttı.

CİHAN

Yorumlar