Üç kurumda çok sayıda memur işten atıldı - TAM LİSTE

Aralarında TSK ve Emniyet'in de bulunduğu çok sayıda kamu kurumunda binlerce memur işten atıldı

Google Haberlere Abone ol
Üç kurumda çok sayıda memur işten atıldı - TAM LİSTE

Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan yeni Kanun Hükmünde Kararname ile TSK, Emniyet, Sahil Güvenlik ve kamuda çok sayıda memur işten atıldı. İşten atılanlar FETÖ ile irtibatı bulunduğu belirlenen kişilerden oluşuyor. Emniyetten çok sayıda rütbeli polis, TSK'da çok sayıda rütbeli asker de ihraç edilenler arasında yer alıyor. 

Yayımlanan yeni kararname ile Emniyet'te çalışan 2 bin 350, BTK'da çalışan 196 kişi ihraç edildi. TSK'dan ihraç edilen personel sayısı 136. Bu personelden 24'ü Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da kapatıldı. Yayımlanan kararnameye göre Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak. 

2010 KPSS İLE ATANANLAR

KPSS'nin 2010'da uygulanan genel yetenek ve genel kültür sorularını hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

670 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam edecek ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilekrin atamaları iptal edilece

Yorumlar