Üç ilçede yatırım toplantıları tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir'e bağlanan 11 ilçeye yapılacak yatırımlarla ilgili toplantılarını Felahiye, Özvatan ve Sarıoğlan ilçeleriyle tamamladı. Her üç ilçede de sorunlar tespit edilerek yatırım...

Google Haberlere Abone ol
Üç ilçede yatırım toplantıları tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir'e bağlanan 11 ilçeye yapılacak yatırımlarla ilgili toplantılarını Felahiye, Özvatan ve Sarıoğlan ilçeleriyle tamamladı. Her üç ilçede de sorunlar tespit edilerek yatırım programına alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ilk olarak Felahiye'ye gitti. Felahiye ilçesindeki toplantıya Başkan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Felahiye Belediyesi müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Başkan Özhaseki ve ekibine teşekkür eden Felahiye Belediye Başkanı Coşkun, Büyükşehir'in destekleriyle Felahiye'nin daha yaşanabilir bir ilçe haline geleceğini söyledi. Toplantı diğer ilçelerde olduğu gibi su, kanal ve arıtmadaki sorunların tespiti ve yatırım programlarının belirlenmesiyle başladı. Altyapının yanı sıra, yollar, sosyal tesisler, spor alanları ve ulaşım gibi konuların görüşüldüğü toplantıda mahalle muhtarları da sıkıntılarını dile getirdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda Felahiye ve mahallelerine yapılacak hizmetleri özetleyen Başkan Özhaseki, "İçme suyunda şebeke ve depolarda bu sene itibarıyla yapılacak olanlar önce projelendirilecek, sonra da ihaleye çıkarılacak. Ayrıca Felahiye'ye Kayapınar ile birlikte arıtma tesisi yapılacak. Büyük Toraman'ı da bu tesise bağlamayı düşünüyoruz. Karayolları'nın ihale hazırlığı yaptığı Göğdere yolunu takip edeceğiz. Yozgat bağlantıları ve köyler arası yolları yapacağız. Merkezde, gençlik merkezi ve hanımlar merkezi yapıyoruz. Bu merkezin üstünde çok amaçlı salon bulunacak. Kesimhane için proje hazırlanacak. Felahiye'de bir de meydan projesi yapılacak. Felahiye, Kayapınar ve Büyük Toraman'da semt pazarlarının üstü kapanacak, ayrıca bu üç yerde mini basket, voleybol sahaları ve halı saha yapıyoruz. Yamula Barajı kenarında da mesire alanı oluşturacağız" dedi.

Başkan Özhaseki toplantı sonrası Özvatan güzergahındaki Büyük Toraman'a geçerek çevre düzenlemesi istenen cami alanında incelemelerde bulundu. Başkan Özhaseki, belde halkının destekleriyle yapılan Merkez Caminin çevre düzenlemesi için talimat verdi.

Başkan Mehmet Özhaseki, bürokratları ile birlikte Felahiye'den sonra Özvatan ilçesine geçti. Toplantıya Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, belediye yöneticileri ve muhtarlar katıldı. Altyapı, yol ve üst yapı hizmetleriyle ulaşım konusunun detaylı bir şekilde ele alındığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

-"AYRIM YAPMAMASI TAKDİRE ŞAYAN"

Başkan Özhaseki'nin Özvatan'ın sorunlarına yönelik yaklaşımını değerlendiren Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Başkan Özhaseki'nin farklı siyasi partilerce kazanılan belediyelerin bulunduğu ilçelere ayrım yapmamasını takdirle karşıladıklarını belirtti. Başkan Özhaseki ve ekibine teşekkür eden Demir, "Bu tür toplantılarla sorunların yerinde tespiti güzel bir karar. Büyükşehir'in bu konuyla ilgili tavrını hoş karşılıyoruz. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir yasası nimetlerinden bütün ilçelerin eşit mesafede yararlanacağı mesajını almış bulunmaktayım. Başkan Özhaseki bizleri can kulağı ile dinledi ve notlarını aldı. Siyaset devri bitti. Meclis toplantılarında da bunların işaretini gördük" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Özvatan'ın ardından Sarıoğlan'a geçti. Toplantının başında Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ilçenin sorunlarına ilişkin bir brifing verdi. Diğer ilçelerde olduğu gibi öncelikle su, kanal ve arıtmadaki sorunların tespit edilerek programlandığı toplantıda, içme suyu sorununun Bünyan'dan getirilecek hat ile bitirileceği vurgulandı. Daha sonra yollar ve sosyal tesislerin ele alındığı toplantıda Başkan Özhaseki de banliyö hattı konusunda bilgi verdi ve bu projenin Sarıoğlan'ın geleceğini olumlu manada etkileyecek bir proje olacağını söyledi.

-"YAPSA DA YAPMASA DA ALLAH RAZI OLSUN"

Toplantıyla ilgili bir değerlendirme yapan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Başkan Özhaseki'nin belediyecilikte kendini kanıtlamış bir isim olduğunu ifade ederek, "Sayın Haseki Başkanım beklediğimizden daha iyi geldi bize. Zaten iyi geleceğini biliyorduk; ama gerçekten daha iyi geldi. Yapsa da yapmasa da Allah razı olsun. Biz biliyoruz ki, Haseki Başkan belediyecilikte kendini kanıtlamış. Bize de iyi hizmet edeceğini bekliyorduk. Tespitlerimizi yaptık, görüştük, Haseki Başkanımız da kendi yatırımlarını söyledi. Başkanımızın, halkımıza, Sarıoğlan ilçemize, beldelerimize güzel hizmetler yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar