Üç Fidan Anıtı önünde anma töreni

Ankara'da 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaptırılan Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 42. yıldönümünde Bursa...

Google Haberlere Abone ol
Üç Fidan Anıtı önünde anma töreni

Ankara'da 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaptırılan Üç Fidan Anıtı önünde anıldı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 42. yıldönümünde Bursa Nilüfer'deki Üç Fidan Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Birliği Vakfı tarafından organize edilen anma törenine,

Törende konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz, "Bu ülkenin okuyan, düşünen, özgür bireyleri var oldukça onlar hep yaşayacak. Onları mahkum eden zihniyetin ise, bir gün yok olup gideceğine inanıyoruz." dedi.

Perde arkasında onların idam kararlarını verenlerin hala varlıklarını koruduklarını anlatan Göz, "Gezi olayları süreciyle birlikte, neredeyse bir yıldır yaşadığımız süreç bunu kanıtlıyor. Gencecik fidanlarımız birer birer katlediliyor. Bizim de kolumuz, kanadımız kırılıyor. Nilüfer Belediyesi olarak Üç Fidan Anıtı’nı yaptıralı 4 yıl oldu. Şunu çok iyi biliyoruz ki, üstümüze çöken bela, vahşi bir hırsın, insanlığın gelişmesinden korkanların duyduğu acının sonucudur." şeklinde konuştu.

68’liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu da, "Üç özgürlük savaşçısını, üç yiğit devrimciyi, ölümsüzlüğe gidişlerinin 42. yılında saygıyla anıyoruz. Onlar önünde eğiliyoruz, çünkü onlar dokunulamaz denene dokundular.” dedi. Etkinlikte Denizler’in arkadaşları Ali Işık ve Tuncay Çelen de duygularını ve anılarını paylaştı.

Konuşmaların ardından Özgün müziğin duayen isimlerinden Suavi sahne aldı. Deniz Gezmiş’lerin arkadaşı olan Suavi söylediği şarkılarla duygusal anlar yaşatırken, verdiği sosyal mesajlarla da alkış aldı. Konser sonunda ise 68’den Gezi’ye adlı bir forum düzenlendi.

ÜÇ FİDAN ANITI'NDA ŞAFAK NÖBETİ

Gece geç saatlere kadar süren forumun sabahında ise Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilmelerinin anısına sabah saat 05:30’da şafak nöbeti tutuldu. 4 yıldır düzenlenen şafak nöbeti 3 Fidan Parkı Anıtı’nda gerçekleştirildi. Törende, 1972 yılında Cebeci Sivil Kapalı Cezaevi’nde idam edildikleri saat olan 05:30’da Deniz Gezmiş’in idama giderken ıslıkla çaldığı Rodrigo’nun Konçertosu eşliğinde 3 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Grup adına açıklama yapan 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Betül Kuyucu, "42 yıl önce asılarak öldürülen, 1968 önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı her yıl, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bursa'da da anıyoruz. Nilüfer Belediyesi tarafından 5 yıl önce anıtlaştırılan 3 Fidan Parkı’nda Deniz Gezmiş’in, Yusuf Aslan’ın ve Hüseyin İnan’ın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bugünlere de ışık tutması ve onları unutmadığımızı göstermek istiyoruz." şeklinde konuştu. 3 Fidan Parkı’nda toplanan grup konuşmaların ardından anıta karanfiller bıraktı.

CİHAN

Yorumlar