UAÜ'nün yabancı öğrencileri ülkelerini tanıtmak için yarıştı

Yaklaşık 75 farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde (UAÜ) ‘Kültürel Şenlik’ düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
UAÜ'nün yabancı öğrencileri ülkelerini tanıtmak için yarıştı

Yaklaşık 75 farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde (UAÜ) ‘Kültürel Şenlik’ düzenlendi. Sekiz hafta devam eden etkinlik sonunda ülkelerini tanıtmak için yarışan öğrenciler, ödüllendirildi. Tanıtım sonunda birinciliği Libya alırken, Tayland ikinci, Gana üçüncü oldu. ‘Orijinallik’te Fas ve ‘En iyi dans’kategorisinde de Moldova ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Dünya'nın dört bir tarafından eğitim için Antalya'ya gelen UAÜ öğrencileri, ‘Kültürel Şenlik’ kapsamında şubatın son günü ülke tanıtımlarına başladı. Belli aralıklarla gerçekleştirilen tanıtımlar, UAÜ Eğitim Fakültesi fuaye alanında yapıldı. Öğrenciler; sunum, yemek, yöresel kıyafetler, müzik, dans, şarkı, şiir, takım ruhu, orijinallik ve zamanlama kategorilerinde yarıştı. Şubat ayında ilk olarak Türkiye'nin tanıtımı yapıldı. Mart ve nisan aylarında da Tayland, Fas, Moğolistan, Moldova, Gana, Venezuela ve Libya'nın öğrencileri ülkelerini tanıttı. Her etkinlik sonunda, bir Amerikalı ve bir Kanadalı akademisyen ile iki Türk idareciden oluşan jüri üyeleri, puanlama yaparak komite başkanına değerlendirmelerini teslim etti.

Her ülke, öğrenciler tarafından oylanıp, kendi grup içinde en iyi performansa göre sıralama yapıldı. İki aylık etkinliğin galasında dereceye giren ülkenin öğrencilerine ödül verildi. Birinci gelen grubun en iyi performans sergileyen öğrencisine UAÜ Mütevelli Heyeti işadamlarından biriyle yurtdışı seyahati hediye edildi. İkinci gelen öğrenciye, ailesini Türkiye’ye davet ve beş yıldızlı otelde konaklama imkanı sunuldu. Üçüncü öğrenciye ise memleketine gidiş geliş bilet ödülü takdim edildi. İkinciliği kazanan Tayland ekibinin birincisine, ailesini Türkiye’ye davet ve beş yıldızlı otelde konaklama hediyesi verilirken ikincisine ise memleketine gidiş geliş bilet ödülü verildi. Gana’nın en iyi öğrencisine de ülkesine gidiş geliş bilet ödülü verildi. Bunun yanı sıra bazı öğrencilere bir elektronik mağazasından bin TL’lik alışveriş çeki, iPad, çeyrek ve yarım altın hediyeleri verildi.

Kültürel Şenlik şampiyonu Libya grubuna ödüllerini Kaymakam Mehmet Baygül, ikinci Tayland’a Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, üçüncülüğe layık görülen Gana’ya da Rektör Prof. Cihat Göktepe verdi.
CİHAN

Yorumlar