UAÜ’de YGS provası

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), GÜVENDER’in düzenlediği ve 527 öğrencinin katıldığı YGS denemesine ev sahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
UAÜ’de YGS provası

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), GÜVENDER’in düzenlediği ve 527 öğrencinin katıldığı YGS denemesine ev sahipliği yaptı. Antalya’nın 18 farklı dershanesinden öğrenciler, gerçek sınav formatındaki denemede seviyelerini ölçtü.

23 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek YGS öncesi UAÜ’de prova yapan öğrencilerden başarı elde edenler ödüllendirildi. Sınavda birinci olan Rabia Çatal 500 TL, ikinci Fatih Arpacı 400 TL ve üçüncü olan Onurcan Yazar 300 TL’lik hediye çeki takdim edildi. Ödül töreni öncesinde UAÜ Genel Sekreteri Dr. Sedat Göçen, öğrencilere UAÜ’yü tanıttı. Dünyanın en kaliteli üniversitelerinden gelen akademik kadroya dikkat çeken Göçen, MIT, Cornell ve Duke gibi üniversitelerde doktorasını tamamlamış veya akademisyenlik yapmış hocalarla birlikte çalıştıklarını söyledi.

Araştırma yapan ve araştırma yapmayan diye iki çeşit akademisyen bulunduğunu ifade eden Dr. Göçen, UAÜ’de araştırmacı akademisyenlerin ağırlıkta olduğunu, öğrencilerle birlikte birçok proje yürüttüklerini vurguladı. İngilizce’nin bilim dili olduğuna da değinen Sedat Göçen, eğitim dilinin İngilizce olduğunu ve öğretmenlerin çoğunun Amerikalı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Kampüste uluslararası öğrencilerle İngilizce pratik yapma imkanı bulacaksınız. Mezun olduğunuzda çok iyi bir İngilizce seviyesinin yanı sıra 73 ayrı ülkeden gelen bu arkadaşlarınızla çok sağlam bir network’e sahip olacaksınız. Tüm bunlar beraberinde başarıyı getirecektir.” CİHAN

Yorumlar