UAÜ’de farklı milletlerden öğrenciler kültür şenliğinde buluştu

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Global Fair Kültür Şenlikleri’nin ikincisini düzenledi. 50 ülkelerden yüzlerce öğrenci ağırlayan üniversite, bu şenlikle öğrencilerin birbirlerinin kültürlerini öğenmesine ve tanımsına olanak...

Google Haberlere Abone ol
UAÜ’de farklı milletlerden öğrenciler kültür şenliğinde buluştu

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Global Fair Kültür Şenlikleri’nin ikincisini düzenledi. 50 ülkelerden yüzlerce öğrenci ağırlayan üniversite, bu şenlikle öğrencilerin birbirlerinin kültürlerini öğenmesine ve tanımsına olanak tanıyor.

Şenlikler, UAÜ Konferasn Salonu’nda farklı ülkelerden öğrencilerin gösteriyle başladı. Global Villige (Küresel Köy) adı verilen salon gösterileri bir birinden renkli anlara sahne oldu. Öğrenciler hem ülkelerini tanıttı hem de çeşitli gösteriler sergiledi. Ayrıca şenlikler süresince farklı ülkelerden öğrenciler kendi stantlarına ülkeleriyle ilgili bilgiler verecek.

Şenliklerin en ilgili gören kısmı ise Türklere özgü yüresel yemeklerin sunulduğu stantlar oldu. Her milletten öğrenci bu stantlara akın ederek, birbirinden lezetli sarma, dolma, gözleme, çiğ köfte gibi ürünleri tatma fırsatı buldu. Öğrenciler, kiraladıkları atlarla üniversite içerisnde kısa turlar atarak stres attı. Şenliklerin devamında üniveriste grubu bir konser verdi. Öğrenciler kendi kültürlerine özgü danslar sergiledi. Günün sonunda ise öğrenciler Murat Dalkılıç konserinde buluşacak. Global Fair Kültür Şenlikleri 15 Mayıs’ta sona erecek.

UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe şenkliklerle ilgili yaptığı açıklamada üniversiteleind dünyanın farklı kültürlerinin bir arada olduğunu hatırlattı. Bu öğrencilerin birbirlerini karşılıklı tanıdığı bir ortam oluşturmak istediğiklerini ifade eden Göktepe amaçlarının farklı milletlerden gelen öğrencilerin kültürlerini birbirlerine aktarması ve tanıtması olduğunu söyledi.

Şenliğe katılan öğrencilerden Elvis Seko, sınavların stresini bu şenliklerde attıklarını belirterek, buranın kendileri için kaynaşma ortamı olduğunu söyledi. Farklı kültürlerden arkadaşlarla tanışıp onları anlama fırsatı yakaladıklarını aktardı. Ayrıca konser ve diğer sosyal aktivitelerle eğlendiklerini anlattı.

Üniversitre, şenlikleri sanatçı festivali dışına çıkarıp, kaliteli faaliyetlerin yer aldığı, sanat ve sporun birleştiği bir platforma dünüştürmeyi hedefliyor. Bundan dolayı festival alanında konser organizasyonlarının dışında eğlence ve dinlenme alanaları, yiyecek ve içecek dükkanları, kafeler, ilk yardım çadırı, ototpark, danışma noktaları ve konuklın ihtiyacı olan herşey mevcut.

CİHAN

Yorumlar