UAÜ'de 'Bir fikir dünyayı değiştirebilir' yarışması yapıldı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) bünyesinde düzenlenen 'Bir fikir dünyayı değiştirebilir' (An Idea Can Change the World) yarışması neticelendi. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlayan ve 13 projenin yer aldığı yarışma sonunda...

Google Haberlere Abone ol
UAÜ'de 'Bir fikir dünyayı değiştirebilir' yarışması yapıldı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) bünyesinde düzenlenen 'Bir fikir dünyayı değiştirebilir' (An Idea Can Change the World) yarışması neticelendi. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlayan ve 13 projenin yer aldığı yarışma sonunda katılımcılara iPad Mini hediye edilecek.

Konuyla ilgili UAÜ'den yapılan açıklamaya göre organizasyon kapsamında karışmacılar Kasım 2013’ten bu yana iş fikirlerini geliştirdi ve hocalarından danışmanlık yardımı aldı. Jüri üyelerinin kararı neticesinde Esat Artuğ, İhsan Alp ve Cüneyd Ayar’ın AIU Store projesi kazanan proje oldu. AIU Store isimli proje, desteklenmeye en uygun iş fikri olarak belirlendi ve iş fikrinin hayata geçirilmesi sürecinde 200 bin TL’ye kadar destek almaya hak kazandı.

Yarışmada yer alan diğer proje ve katılımcıların isimleri ise şöyle: Hibrit Motoru Projesi Egemen Çiftçi, Eren Altınışık. Avıcenna Sağlık Projesi Nurullah Gürbüzer, Ekrem Kıroğlu. Wave Energy Büşra Böcekli. Dried Mushrooms Projesi Durmuş Alp Emre Acar. Ashare Platform Projesi Rıdvan Aksu. University Social Network Projesi Musarat Sadev, Mustafa Kanorwala. Rolly Projesi Zhanysh Kenchenbaev. Perfume Bracelet Projesi Ekrem Altan, Farzona Abıdova, Erenay Çetinkaya. International Cafe Projesi Erenay Çetinkaya, Ekrem Altan, Farzona Abidova. Hologram Building Projesi Farzona Abidova, Erenay Çetinkaya, Ekrem Altan.

Yarışmanın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: UAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Jacaranda Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gür, işadamı Ömer Eyüpoğlu, Denizbank Çallı Şube Müdürü Ahmet Çutur, Avukat Kürşat Köhle ve UAÜ Öğrenci İşleri Müdürü Nuri Soner Güven.

Organizasyon kapsamında bütün katılımcılara iPad Mini verileceği belirtilirken, salondaki seyirciler arasından da çekilişle bir kişi iPad Mini kazandı. Katılımcılara ve talihli kişiye iPad Mini’leri önümüzdeki günlerde törenle verileceği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar