UAÜ'dan çift diploma imkanı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin yaklaşık 30 bin öğrencisi bulunan Wisconsin- Milwaukee Üniversitesi (WMÜ) arasında kurumlar arası anlaşma imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
UAÜ'dan çift diploma imkanı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin yaklaşık 30 bin öğrencisi bulunan Wisconsin- Milwaukee Üniversitesi (WMÜ) arasında kurumlar arası anlaşma imzalandı. Bu kapsamda iki üniversite arasında bilgi ve öğretim görevlisi değişiminin yanı sıra çift diploma imkanı da sunulacak.

Wisconsin- Milwaukee Üniversitesi’nden Wisconsin System’in Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Dr. Johannes Britz ve UAÜ Rektörü Prof. Cihat Göktepe işbirliği protokolü imzaladı. Bu anlaşmaya göre bilgi değişimi, kütüphane materyalleri ve araştırma yayınları değişimi yapılacak. Araştırma, konferans ve seminer amacıyla öğretim görevlisi değişimi gerçekleşecek. Ortak araştırma faaliyetleri yürütülecek. Ortak müfredat uygulamaları ve bunun neticesinde çift diploma imkanı sunulacak. Online işbirliği yapılacak. Okuma ve araştırma amacıyla lisans ve lisans üstü öğrenci değişimi söz konusu olacak.

UAÜ Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ziyaretlerin, değişimlerin ve diğer işbirliğinin şekillerinin ayarlamaları geliştirilecek. Tamamlanan yazılmış anlaşma, olabilecek herhangi öğrenci değişimi için gerekecek. ‘Bu iki kurum arasında maddiyat göz önünde bulundurulmayacaktır.’ ibaresinin de yer aldığı anlaşma Türkiye adına bir kazanç. Bu anlaşma ile, uluslararası eğitim işbirliği ve eğitim değişiminin daha çok ilerlemesi, WMÜ ve UAÜ ortak eğitim programları ve araştırma projelerinde maksimum işbirliği amaçlanıyor.” CİHAN

Yorumlar