UAÜ, Antalyalı gençleri Silikon Vadisi’ne götürüyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Antalya’da liderlik potansiyeli taşıyan gençleri ortaya çıkarıp desteklemek amacıyla ‘Genç Liderler Akademisi’ isimli bir proje yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
UAÜ, Antalyalı gençleri Silikon Vadisi’ne götürüyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Antalya’da liderlik potansiyeli taşıyan gençleri ortaya çıkarıp desteklemek amacıyla ‘Genç Liderler Akademisi’ isimli bir proje yarışması düzenledi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, "Globalleşen dünyada işletme sahipleri ve kuruluşlar yöneticiden daha çok liderlere ihtiyaç duymaktadır. Biz de UAÜ olarak gençlerimize liderliğin önemini anlatmak ve onların liderlik özeliklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik." dedi.

Cihat Göktepe bu proje yarışmasının aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını da vurguladı. Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni kurarken ‘liderler yetiştiren bir üniversite’ olması vizyonu ile ilerlediklerini dile getiren Rektör Göktepe, başta Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin projeye inanmakta ve destek verdiklerini dile getirdi.

UAÜ Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuba İnaltekin projeye talebin yüksek olduğunu, ilk elemeyi kısa bir anket sonucu yaptıklarını ve başarılı ilk 30 takımı üniversiteye davet ettiklerini söyledi. Proje için İngiltere’de Norwich Business School’da eğitim veren Dr. Fahri Karakaş Türkiye’ye davet edildi. UAÜ kampüsünde ilk akademik seminerini veren Dr. Karakaş, "Ben derslerimde bilgi ezberletmiyorum. Hiçbir dersimde sınav da yapmıyorum, kitap da kullanmıyorum” diyerek şunları söyledi: "Dünya hızla değişiyor. Yeni düşünme şekilleri geliştirmemiz gerekiyor. Düşünmeyi öğrenmeyi, kalıpların dışına çıkmamız gerekiyor. Özgürce, serbestçe, sıra dışı düşünmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Bunu kişiselleştirin ve ürüne dökün."

İngiltere’de eğitim verdiği okulda 100 ayrı ülkeden 400 kadar öğrencinin liderlik eğitimi aldığını, bu arkadaşlara Billy Elliot müzikalini seyrettirdiğini hatırlatan Karakaş, bu müzikalin Londra’da altı senedir kapalı gişe oynadığına vurgu yaptı. "Müzikalin konusu hayallere ulaşmak üzerine kurgulu" diyen Dr. Karakaş, şöyle devam etti: "Her zaman hedefe giden yollarda engeller çıkacaktır. Ama sen inanıyorsan, ideallerine ulaşabilirsin. Hedefine ulaşmak için çok sıkı çalışabiliyor musun? Kendini disipline edebiliyor musun? Eğer büyük hedefiniz varsa, bunun bir maraton olduğunu unutmayın. Kendinizle yarışmanız gerekiyor. Ve unutmamalısınız ki, başarının yolu başarısızlıktan geçiyor. Alanında çığır açmış insanların hayatlarını araştırıyorum. Hepsinin de ortak noktası ‘başarısızlıklar’ olmuş! Ama vazgeçmemişler. Sen de vazgeçme. Uzun vadede kazanan sen olursun."

İlk aşamada başarılı olan gençlere, "Liderler için yenilikçilik, kreatif düşünme ve inovasyon, Türk kültüründe liderlik, yönetim, iletişim ve takım çalışması" alanlarında eğitimler verildi. Eğitimler sırasında başarılı olan 15 takım finale kaldı ve 16 Ocak tarihinde finale kalan takımlara bildirilecek proje ile öğrenciler, Silikon Vadisi’ne gitme şansını yakalayabilecek. Finale kalan takımların oluşturdukları projeler aynı zamanda bir katalog haline getirilip Antalya Valiliği’ne sunulacak.
CİHAN

Yorumlar