Twitter'in kapatılmasında TMK Başsavcı Vekilliğinin talep tarihi değiştirildi

Twitter’ın kapatılmasının gerekçeleri arasında gösterilen TMK 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği kararının tarihi değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'in kapatılmasında TMK Başsavcı Vekilliğinin talep tarihi değiştirildi

Twitter’ın kapatılmasının gerekçeleri arasında gösterilen TMK 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği kararının tarihi değiştirildi. Sitede gece saatlerinden itibaren yayınlanan duyuruda, engelleme kararının gerekçeleri arasında bazı mahkeme kararlarının yanı sıra TMK Başsavcı Vekilliği’nin 20 Mart tarihli talebinin de bulunduğu belirtilmişti.

Twitter’in kapatılmasının İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararları üzerine yapıldığı duyuruldu. Mahkemelerin yanında 6 Mart’ta kapatılan TMK 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin 20 Mart 2014 tarihli kararı da gerekçe gösterilmişti. Ancak söz konusu tarihte TMK savcılığı ve mahkemeleri kaldırılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da yazılı açıklama yaparak kendilerinin böyle bir talebi ve kararı bulunmadığını belirtti.

Bu gelişmelerden sonra Twitter sayfasındaki duyuruda bir değişiklik yapıldı. Kapatılan TMK Başsavcı Vekilliği’nin 20 Mart’taki kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından koruma tedbiri uygulandığı ifadesindeki tarih değiştirildi. Şu an Twitter sayfasındaki yeni metinde TMK Başsavcı Vekilliği’nin 7 Mart’taki kararına istinaden koruma tedbiri uygulandığı belirtiliyor.
CİHAN

Yorumlar