Twitter’ın kapatılmasına her kesimden tepki yağıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir mitingde, 'Kökünü kazıyacağız' dediği milyonlarca kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter’a erişimin engellenmesine her kesimden tepki yağıyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter’ın kapatılmasına her kesimden tepki yağıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir mitingde, 'Kökünü kazıyacağız' dediği milyonlarca kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter’a erişimin engellenmesine her kesimden tepki yağıyor.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Twitter’in topyekün kapatılmasının yanlış olduğu, her kime ilişkin yayın yapılıyorsa mahkemenin o hesaba, o kişiye veya ona yönelik bir karar alması ve TİB’in de bunu uygulaması taraftarı olduğunu söyledi. Milletvekili Bostancı, şunları söyledi: “İnsanların kişilik haklarına yönelik saldırılar olduğu, buna ilişkin Twitter’ın merkezi tarafından gerekli önlemlerin alınmadığı, bundan dolayı mahkeme kararı ile kapatıldığını biliyorum. Tabi bu yeni bir teknoloji. Kişisel kanaatim Twitter’ın topyekün kapatılmasının yanlış olduğu, her kime ilişkin yayın yapılıyorsa mahkemenin o hesaba, o kişiye veya ona yönelik bir karar alması ve TİB’in de bunu uygulaması gerekiyor. Ama bildiğim kadarıyla TİB’in altyapısı buna uygun değil, o yüzden topyekün kapatmaya gittiler. Bu aynı zamanda bir hak mahrumiyeti de doğuruyor. Twitter’dan başka türlü faydalanan insanlar var. Elbette onların da haklarına ilişkin, özgürlüklerine ilişkin bir sınırlama oluyor. Dolayısıyla TİB’in hızla altyapısını oluşturması ama o zamana kadar da bu tür topyekün kapatmaların olmaması; yanlış yayın yapanlara ilişkin hukuki takibatın yapılması daha doğru olur kanaatindeyim.”

“ERDOĞAN, SADECE HÜKÜMETİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN DE İTİBARINI DÜŞÜRMEKTEDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Ramis Topal ise “Twitter’da 4 milyondan fazla takipçisi olan ve her gün takipçilerine mesaj gönderen Recep Tayyip Erdoğan’ın dün ‘Tivittır mivittır hepsinin kökünü kazıyacağız’ demesinin hemen ardından dünyanın en büyük sosyal medya alanlarından Twitter’ın Türkiye’deki erişimi engellenmiştir. Kendilerini demokrat olarak ifade edenlerin bu antidemokratik uygulamaları sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tepki toplamaktadır. Bu antidemokratik uygulamaları ile Recep Tayyip Erdoğan sadece partisinin ve hükümetinin itibarını değil Türkiye’nin de itibarını düşürmektedir. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ile mücadele edeceklerini deklare ederek yola çıkanlar şimdi yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasağın merkezi durumuna gelmiştir. Halkımız tüm bu olup biteni yakından takip etmektedir. 30 Mart’ta verilecek fırsatta da bu yapılanların hesabını sandıkta soracağından hiç şüphem yoktur.” diye konuştu.

“TRT’DEN BAŞKA TELEVİZYON KALMAYACAK, RESMİ GAZETEDEN BAŞKA OKUNMAYACAK MI?”

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, bu tür yasaklamalarla hiçbir şeyin üstünün örtülemeyeceğini kaydetti. Toplumdan bir şeyler saklanıyorsa, eninde sonunda mutlaka bir şekilde ortaya çıkacağını ifade eden Terzi, "Twitter yasağından dolayı bizim üzerimizde oluşan algı, çok anormal, hukuka, ahlaka uygun olmayan ses ya da görüntülerin ortaya çıkmaması için emirle sansür uygulandığı şeklindedir. Özgürlüğümüz kısıtlanmıştır. Hukuk emirle çalışıyor algısı oluşmuştur. Bir toplum için en büyük tehlike hukukun duruma, olaya ve kişiye göre işlemesidir. Eğer böyle ben istediğimi yaparım mantığı ile idare edileceksek, farklı düşüncelere, sözlere tahammül edemiyorsak internet tamamen kapatılacak, TRT'den başka televizyon kalmayacak, gazete olarak da Resmi Gazete’den başkası okunmayacak mı? Bu nasıl demokrasi, bu nasıl yönetim anlayışıdır. Türk Eğitim Sen olarak lider ülke Türkiye hedefine yakışmayan, 3. dünya ülkelerine ve demokratik olmayan rejimlere has sosyal medya sansürünü kabul etmemiz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar