'Twitter yasağıyla özgürlükler konusunda kara listeye girdik'

Türkiye’de 12 milyona yakın kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter’in kapatılmasına tepkiler devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
'Twitter yasağıyla özgürlükler konusunda kara listeye girdik'

Türkiye’de 12 milyona yakın kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter’in kapatılmasına tepkiler devam ediyor. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi ve Bilişim Grubu’ndan Salih Özçiftçi, aralarında Kuzey Kore, Çin ve Bangladeş’in de yer aldığı 11 ülkenin sosyal medyayı yasakladığını belirterek, “Maalesef Türkiye, 12. ülke oldu. Yasakla mevcut demokrasiden de olduk. Özgürlükler konusunda kara listeye girdik.” dedi.

Özçiftçi, Türkiye’nin interneti yasaklayan ülkeler arasında da 32. sırada yer aldığını kaydetti. Daha önce interneti kontrol etmek için 5651 yasanın çıktığını hatırlatan Özçiftçi, “Bir torba yasayla interneti daha da yasaklı hale getirdik. Tartışmalar devam ederken AB, bu konuda birtakım uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı’nın da uyarısıyla bir iki yumuşatma oldu ama bunlar da çözüm olmadı. Geldiğimiz noktada dün gece itibariyle Twitter yasaklandı ama teknolojinin bu kadar geçerli olduğu bir dünyada bu çok mümkün değil. Bir bilişimci olarak, bunun çok sürdürülebilir olmadığını düşünüyorum. Teknoloji mutlaka bir yolunu bulur. Nitekim yasaklanmanın hemen ardından ayarlar değiştirilerek Twitter’e girmenin yolu bulundu.” diye konuştu.

Torba kanunla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)’na yasaklama görevi verildiğini dile getiren Özçiftçi, şöyle devam etti: “Hem dinleyen devletin kendisi, hem yasaklayan kendisi. Türkiye'nin süratle bu yasaklı dünyadan kurtulması lazım. Her gün sosyal medyaya birçok dinleme tapeleri düşüyor. Demek ki ortada bir suç var ki tapeler düşüyor. Kamuoyunun da bunları bilmesi kadar doğal bir şey yok. Yasaklamakla bunun önüne geçemezsiniz ancak bütün dünyada yasaklarsanız önüne geçebilirsiniz. Bu da mümkün değil. Zaten teknoloji o kadar ilerledi ki kısa sürede çözümü bulunuyor. Eğer korkacak bir şeyiniz varsa bunları yasaklamakla önleyemezsiniz. Sonuçta gerçekler mutlaka günyüzüne çıkar.” CİHAN

Yorumlar