"Twitter yasağı ile Türkiye alay konusu olan ülke konumuna düştü"

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, Türkiye'nin dünyada Twitter'ı yasaklayan ülke konumuna gelmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Twitter yasağı ile Türkiye alay konusu olan ülke konumuna düştü"

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, Türkiye'nin dünyada Twitter'ı yasaklayan ülke konumuna gelmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak, Sağirin, Parekende ve Denizyaka köylerinde seçim çalışması yaptı. İktidarın, 3 aydır ülkede hayata geçirdiği antidemokratik uygulamalarla Suriye modeli muhaberat devletine dönüştüğünü belirten Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Twitter'ın kökünü kazıyacağız' diyerek yasaklamasının Türkiye'yi dünyada üçüncü dünya konumuna getirdiğini savundu. Yasaklarla, baskılarla ve karalama ile ülke yönetilemeyeceğinin altını çizen Gündoğdu, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütmenin yargıyı susturmasının ülkenin süratle Kuzey Kore'ye benzemeye başladığını ifade etti. Türkiye'nin sosyal medyayı yasaklamada Çin'den sonra ikinci ülke olduğunu hatırlatan Gündoğdu,
AK Parti hükümetinin 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzlukla ortaya çıkan nahoş algıyı değiştirmek için dünya tarihinde bir ilke imza atarak paralel yapı yalanını uydurduğunu vurguladı.

Gündoğdu, 3 aydır ülkenin yalana yalan katarak yönetildiğini, 30 Mart'ın aynı zamanda yalan, talan ve iftiralara bir dur deme seçimi olacağı için tarihi öneme sahip olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Ülkemizin dünyadaki algısı maalesef hiç iyi değil. Twitter'ın yasaklandığı ülke konumuna düşmemiz dünyada alay konusu oldu. İktidar bir an önce Twitter yasağını kaldırmalı. Avrupa ülkeleri bizimle alay ediyor. Türkiye yasaklarla ve yargı üzerinde yapılan operasyonlarla süratla üçüncü dünya ülkesine doğru itiliyor. Başbakan Erdoğan, Twitter'ı yasaklıyor. Böyle bir anlayış olur mu. Antalya bir dünya şehri. Her yıl 12 milyon turist tatile geliyor. Ülkeler yasaklarla değil, özgürlükle yönetilir. Twitter yasağını kınıyoruz." dedi.

Gündoğdu, 30 Mart'ın sıradan bir seçim olmadığını ve 4 gün sonra yapılacak seçiminin ileri demokrasisi isteyenlerle otoriter bir rejim isteyenler arasında geçeceği için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir mahalli seçimi referanduma dönüştürdüğünü aktaran Gündoğdu, seçmenin 30 Mart'ta oy vererek vatandaşlık görevini yerine getirmenin yanı sıra verdiği oyun sandıkta korunmasına da sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Bu seçimde bir oyun bile çok değerli olduğunun altını çizen Gündoğdu, "Bu seçim çok önemli. Seçmen sandığına ve hür iradesiyle verdiği oyuna sahip çıkmalı. Seçim hilelerine karşı partilerin sandık müşahitleri çok uyanık olmalı. Oy verme kadar verdiği oya sahip çıkma çok önemli." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar