Twitter, sahte hesap nedeniyle geçici olarak kapatılmış

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’in kapatılması kararının, Şair ve Yazar İsmet Özel adına açılan sahte hesap üzerine alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Twitter, sahte hesap nedeniyle geçici olarak kapatılmış

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’in kapatılması kararının, Şair ve Yazar İsmet Özel adına açılan sahte hesap üzerine alındığı belirtildi. Mahkemenin söz konusu sahte hesap kapatılana kadar Twitter’in kapatılmasına karar verdiği kaydedildi. Twitter sayfasında yazan kapatma gerekçelerinden TMK 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararının ise bulunmadığı belirtildi.

Twitter’in kapatılması kararı tartışmalara neden oldu. Sitede yer alan bilgilere göre, kapatma kararı İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi ve Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verildi. Sitenin kapatılması gerekçelerinden biri olarak kaldırılan TMK 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kaldırıldıktan sonraki tarih olan 20 Mart 2014 günlü kararı da gösterildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı basın sözcülüğünden alınan bilgilere göre, şair ve yazar İsmet Özel adına açılan sahte hesap nedeniyle yapılan şikayet üzerine İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi bu sahte hesap kapatılana kadar Twitter’in kapatılmasına karar verdi. Kapatma kararına yapılan itiraz İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gitti. Bu mahkeme de itirazı reddetti ve kapatma kararının yerinde olduğunu belirtti. Bunun üzerine site hakkında koruma tedbiri uygulandı.

Ancak, kapatma gerekçeleri arasında 6 Mart’ta kapatılan TMK 10. madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 20 Mart tarihli kararının da gerekçe gösterilmesi konusunda Başsavcılık basın sözcülüğü tarafından böyle bir karar bulunmadığı ifade edildi. CİHAN

Yorumlar