TV5'in 10. yılı kutlandı

TV5 televizyonunun kuruluşunun 10. yılı, Sefaköy'deki İstanbul merkez binasında düzenlenen törenle kutlandı. Geceye medya ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan gecede, kanalın 10 yılını anlatan...

Google Haberlere Abone ol
TV5'in 10. yılı kutlandı

TV5 televizyonunun kuruluşunun 10. yılı, Sefaköy'deki İstanbul merkez binasında düzenlenen törenle kutlandı. Geceye medya ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan gecede, kanalın 10 yılını anlatan tanıtım filmi gösterildi. Ardından Bilal Göregen, TV5 için bestelediği eseri seslendirdi. Gecede konuşan kanalın genel koordinatörü Mustafa Geçer, 10 yıldır reyting amacı gütmeden, sadece gerçekleri anlatmak için yayın yaptıklarını söyledi. Medyanın 4. kuvvet olarak sayıldığını belirten Geçer, kurumların artık amaçlarına ulaşmak için medyayı sıklıkla kullandıklarını, medyayı kullananların da dünyayı yönettiğini aktardı. Küresel güçlerin medyayı güçlü bir şekilde kullandığını anlatan Geçer, "Olanı değil de olmasını istediklerini insanlara ulaştırıyorlar. Ülkemizde de çok fazla medya kuruluşu var. İnsanlar buralardan bilgi alıyor ve buna göre kararlarını veriyorlar. Günde 4 saatten fazla televizyon izlenen bu ülkede, insanların tercihlerini medya kuruluşları yönlendiriyor ve değiştirebiliyor." dedi.

İnsanlara kardeşliği, doğruluğu anlatmak için yola çıktıklarını aktaran Geçer, "İlk 10 yılımız istediğimiz gibi geçti. İkinci 10 yılda hizmet televizyonu olarak, bu yayın politikalarından taviz vermeden yayınlarına devam edecek. Daha fazla insana ulaşacağız inşallah. Yayınları daha geniş alanlara ulaştırmak istiyoruz." diye konuştu.

TV5 Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Budak da, milyonlara hitap eden bir kanal olduklarını dile getirdi. Budak, "İnsanlarımız bu kanala sahip çıktı. Kanalımızın ayrı bir kokusu var. Bunu düyanın ve ülkemizin değişik yerlerinde duymamız mümkün. TV 5 sadece bir kanal değil, bir dava, hayat mücadelesidir. İnşallah ele ele vererek, hep beraber mücadele edeceğiz. Dilimizin döndüğü kadar bu mücadelemizi büyütmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise TV5'in doğrularını anlatan bir kanal olduğunu belirttiği konuşmasında, "Kanalı kuranlardan, yaşatanlardan Allah razı olsun. Başarılarının devamını istiyoruz. İnşallah bundan sonra reyting ve reklamının yüksek olduğu bir kanal diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çeşitli medya kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı gecede Cihan Haber Ajansı (CİHAN) Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de davetliler arasındaydı. Soma'da hayatını kaybedenlerin rahmetle anıldığı gece, yapılan duanın ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar