Tuzcu Mezarlığı'nın kapısı kilitli

Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’ndeki Tuzcu Mezarlığı'nın kapısına kilit vurulması tepkiyle karşılandı. Mezarlığın giriş kapılarının kilitli olması vefat eden yakınlarının kabrini ziyaret etmek...

Google Haberlere Abone ol
Tuzcu Mezarlığı'nın kapısı kilitli

Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’ndeki Tuzcu Mezarlığı'nın kapısına kilit vurulması tepkiyle karşılandı. Mezarlığın giriş kapılarının kilitli olması vefat eden yakınlarının kabrini ziyaret etmek isteyen vatandaşları üzüyor.

Mahalle mezarlığının büyük kapısına zincirle kilit vurulduğunu gören vatandaşlar hayretle karşı karşıya kaldıklarını ve mezarlık kapısının kilitlenmesine bir anlam veremediklerini söyledi. Vatandaşlar, ''Haftada en az iki üç gün mezarlığa gelerek Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Ancak, kapılar kilitli olduğu için içeriye giremiyorum. Yetkililerin ne maksatla kapıları kilitlediğine hâlâ bir anlam veremedik. Mezarlığın iki kapısına da koca kilit takmışlar. Bunları görünce şoke oldum. Böyle bir uygulama saçmalıktan başka bir şey değil.” ifadelerini kullandılar.

KAPIYI KİLİTLEYEREK DEFİNE AVCILARINI ENGELLİYORLAR

Tuzcu Mezarlığı'nın kilitlenmesi ile ilgili bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar mezarlığın kapatmalarının sebebinin dışarıdan defin gerçekleşmesinden kaynaklandığını ve bunu önlemek için geçici olarak kilit vurduklarını söyledi. Bulutlar şunları kaydetti: ''Tuzcu Mezarlığı'nın sadece Tuzcu Mahallesi'ne ait. Dışarıdan define asla müsaade etmeyiz. Büyükşehir alanları genişlediğinden dolayı bu tür alanlarda bulunan mezarlıklar gayri resmi defin işlemi yapılmaması için geçici olarak kontrol altına alınmıştır. Kapanması veya kapatılması söz konusu değildir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar