Tuz Gölü'nde çıplak ayakla yürüme turizmi başladı

Aksaray’a sınırı olan, her yıl binlerce turisti ağırlayan Tuz Gölü, yeni turizm sezonunu açtı. Yerli ve yabancı çok sayıda turist, gölde yalın ayak yürüyüş yapıp gün batımını izliyor.Ankara, Aksaray ve Konya illerinin ortasında...

Google Haberlere Abone ol
Tuz Gölü'nde çıplak ayakla yürüme turizmi başladı

Aksaray’a sınırı olan, her yıl binlerce turisti ağırlayan Tuz Gölü, yeni turizm sezonunu açtı. Yerli ve yabancı çok sayıda turist, gölde yalın ayak yürüyüş yapıp gün batımını izliyor.

Ankara, Aksaray ve Konya illerinin ortasında yer alan, Lut Gölü’nden sonra dünyanın ikinci tuzlu gölü olma özelliği taşıyan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Yalın ayak Tuz Gölü’nde yürüyüş yapan turistler, çektirdikleri fotoğraflarla anı kalıcı hale getiriyor. Özellikle Kapadokya’ya tur düzenleyen firmaların güzergahı üzerinde yer alan Tuz Gölü’ne, gün doğumu ve batımındaki manzarayı izlemek için binlerce yabancı turist geliyor.

Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayan Tuz Gölü'nde turistik tesis işleten Bülent Yılmaz, turistlerin Tuz Gölü’nü çok merak ettiklerini, yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Turistlerin özellikle su merakı olduğunu belirten Yurdakul, “Alman bir kafileyi gezdiriyorum. Tabi ki bu kadar güzel ve değerli bir gölün etrafındayken kenarına kadar da yürümek istediler. Çok memnun kaldılar.” dedi.

Turistler ise Tuz Gölü’nün birçok hastalığa şifa olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar