Tuvaleti ve içme suyu olmayan okulun ihtiyacını giderdiler

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında tuvaleti ve içme suyu olmayan merkeze bağlı Gölköyü İlkokulunun birçok eksiğini gidererek yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.Muş...

Google Haberlere Abone ol
Tuvaleti ve içme suyu olmayan okulun ihtiyacını giderdiler

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında tuvaleti ve içme suyu olmayan merkeze bağlı Gölköyü İlkokulunun birçok eksiğini gidererek yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. öğretim 3. sınıf öğrencilerinin ‘Benim Okulum’ projesi kapsamında merkeze bağlı Gölköy İlkokuluna yardım eli uzattı. Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı Koordinatörlüğünde 3. sınıf öğrencileri Emre Pehlevan, Gülşah Peynirci ve Melik Kabalak’ın ‘Benim Okulum’ projesi için merkeze bağlı Gölköy ilkokulunu tespit etti. Tuvaleti, içme suyu ve harabe halde olan okulun onarılması ve eksikliklerinin giderilmesi için kolları sıvayan üniversite öğrencileri birçok kamu kurumundan eli boş dönerken Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü’ne bağlı kız yurdunda yardım kampanyası başlattı. Topladıkları paralarla okulun tuvaletinin yapılması ve içme suyu için gerekli malzemeleri temin ettiler. İki ay boyunca okulun eksikliklerini gidermeye çalışan üniversite öğrencileri, okulun merkeze bağlı olmasına rağmen içme suyu ve tuvaletinin olmamasına çok şaşırdıklarını ifade etti.

'ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITILIRKEN OKUL TUVALETLERİNDE SU BİLE OLMAYAN ÇOCUKLAR VAR'

Amaçlarının köy okullarında eğitim gören öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak olduğunu belirten grup sözcüsü Emre Pehlevan, çok zor şartlarda eğitim gören öğrencilerin olduğunu söyledi. Proje kapsamında 2 ay boyunca okulun tuvalet, içme suyu, boyası ve buna benzer onarımları gerçekleştirdiklerini ifade eden Pehlevan, şunları söyledi: “Teknolojinin ilerlediği günümüzde öğrencilere tablet dağıtılırken okul tuvaletlerinde su bile olmayan çocuklar var. Boyası olmayan, yıkık dökük okullarda ve kırık sıralarda okumaya çalışan çocuklarımız var. ‘Eğitimin temeli önemlidir’ diyen öğretmen ve liderlerimizin aksine çocukların başarılı olmasının imkansız olduğu koşullarda okumaya çalışan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin okulu sevmesi için daha iyi ve daha güzel okullarda okuması gerekirken, çok zor ve kötü koşullarda okuyan kardeşlerimizin heveslerini kırmak için ellerinden gelenleri ardına koymayan kişi ve kuruluşların yardımlarına ne kadar muhtaç olduğunu gördük.”

‘BU ÖĞRENCİLERDEN BAŞARI BEKLEMEMİZ NE KADAR KÖTÜ’

Çok zor şartlarda eğitim gören öğrencilerden başarı beklemenin hiçbir anlamının olmadığını kaydeden Pehlevan, projeyi artık bir ödev olarak görmediklerini ve bunun insanlık görevi olarak gördüklerini vurguladı. Okulun durumu karşısında hem şaşırıp hem de acı bir gerçeği görmüş olduklarını kaydeden Pehlevan, “Bu çocuklar böyle zor şartlar altında eğitim görürken başarı beklememiz ne kadar acı değil mi? Farklı koşullarda ellerinde tablet bilgisayarlarla ve teknolojik okular da öğrenim gören öğrencilerle okulunda tuvalet ve su bile olmayan kardeşlerimizden de aynı başarı ölçüsü mü bekleniyor. Bizde kardeşlerimizin kötü durumda olduğunu duyduk ve yardım etmek istedik.” dedi.

Ellerinden gelen her türlü gayreti sarf ettiklerini sözlerine ekleyen Pehlevan, “Kendi imkanlarımız ve destekçi ağabeylerimizin yardımıyla karşılaştığımız manzarayı değiştirmek istedik. İlk başta bunu bir ödev olarak gördüysek de karşılaştığımız manzaradan sonra bunu kişisel bir sorun olarak gördük. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Zaman zaman zorluklarla da karşılaştık, ümitsizliğe kapıldığımız zamanlarda oldu. Ama her seferinde çocukları hatırlayıp onlar için bir şeyler yapmak istedik. Onların minik kalplerinden güç aldık. Halil İbrahim(a.s.) ateşe atılacağı zaman küçük bir karınca bir damla su almış sırtına ateşi söndürmek için koşuşturuyormuş. 'Senin taşıdığın su ateşi söndürmeye yeter mi? diyenlere 'En azından safımı belli etmiş olurum' demiş. Biz de onlar için ufak birkaç şey yapmaya çalıştık. Ama onların daha fazlasına ihtiyaçları var. Umarız ki en azından onların ne durumda olduğunu hatırlatmışızdır. Onlar bizim geleceğimiz olduğunu hatırlatarak kardeşlerimizin yüzlerini bir nebze güldürebildiysek ne mutlu bize. O masum kalplere yardım etmemiz de yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca projemize katkıda bulunan ve eksiklikleri temin etmemizde desteklerini esirgemeyen Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, mümesssil Tevfik Tunç, Tuncay Er, Felemez Sinecem, Emrah Sevgial, Murat Sessiz ve Altınlar Yapı İnşaat firmasından Burhan Altın ile KYK Muş İl Müdürlüğü kız yurduna teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar