Tutuklu arkadaşları için zincirli eylem yapıyor

BDP ve HDP'li yöneticilerle bazı üniversite öğrencileri, Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) okuyan 8 öğrencinin 6 aydan fazla süredir tutuklu olduğunu, arkadaşlarının serbest bırakılması için Mahallebaşı semtinde eylem yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu arkadaşları için zincirli eylem yapıyor

BDP ve HDP'li yöneticilerle bazı üniversite öğrencileri, Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) okuyan 8 öğrencinin 6 aydan fazla süredir tutuklu olduğunu, arkadaşlarının serbest bırakılması için Mahallebaşı semtinde eylem yapıyor. 8 öğrenci için öğrenci arkadaşları 8’er saat dönüşümlü olarak 8 gün ellerine zincirler vurarak eyleme devam edecek.

Erzurum BDP, HDP il örgütleri, İHD Erzurum şubesi ve bir grup öğrencinin de destek verdiği eylemde, 'Eğitim Hakkı Engellenemez' sloganları atılırken 'Emel Eve Gel', 'Ali Ata Bak', 'Reşo Hapse Gir', 'Alice Harikalar Diyarında Bizim Çocuklar Nerede', 'Adalet İstiyoruz' dövizleri taşıdı. Grup adına basın açıklaması yapan Zelal Işık, “Benim gibi düşünmeyenler, benden değildir yalanıyla Kürt halkını ötekileştirmenin demokrasisini yaşıyoruz. Bu demokrasi, fikirlerin konuşulmasından, barışçıl siyasetten kalem tutan insanlardan korkan bir demokrasidir.” dedi.

“KEYFİ UYGULAMALARINIZIN ESİRİ OLMUŞ ÖĞRENCİLERİ BIRAKIN”

Türkiye'de hukukun işlevsiz olduğunu ileri süren Işık şunları kaydetti: “8 öğrenci arkadaşımız bilinçli bir şekilde cezaevinde tutulmaktadır. Tutukluluk durumlarının yasal olmadığına yapılan itirazlar dikkate alınmamıştır. Böyle gülünç bir durum ancak Türkiye mahkemelerinde vicdan dışı, hukuk dışı, yandaş mahkeme heyetinde olur. Arkadaşlarımızın savunma ve ifade özgürlüklerinin yasaklanması adaletsizliğin apaçık göstergesidir. Sanık olarak kendi ana dilleriyle savunma vermeleri en doğal haklarıyken Kürt’e ve Kürtçeye olan kininizden ve düşmanlığınızdan dolayı söz hakkı vermemek insanlık suçudur. Ne tarih nede Kürt halkı bu kindarlığınızı affetmeyecektir. Tüm yetkililere sesleniyoruz, Türkiye’deki tüm tutuklu ve hükümlü öğrenciler başta olmak üzere keyfi uygulamalarınızın esiri olmuş, sekiz masum öğrenci arkadaşımızın derhal bırakılmasını istiyor, onurluca, adaletten yana dik ve kararlı durmanızı tavsiye ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından bir grupta halay çekerek eyleme destek verdi. Eylemin 8 gün dönüşümlü olarak devam edeceği ifade edildi.
CİHAN

Yorumlar