Tusk'tan Davutoğlu'na terbiyesizlik

AB Konseyi Başkanı Tusk, bir skandala imza attı. Tusk, bir soru üzerine, Başbakan Davutoğlu'nun 'tarihi an' ifadesine gönderme yaparak 'Ben peygamber değilim, tarihi an olup olmadığını bileyim' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tusk'tan Davutoğlu'na terbiyesizlik

Son Haberler Logo

Türkiye-AB zirvesinde varılan anlaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında AB Konseyi Başkanı Tusk, bir skandala imza attı.

AB Konseyi Başkanı Tusk, bir soru üzerine, Başbakan Davutoğlu'nun 'tarihi an' ifadesine gönderme yaparak 'Ben peygamber değilim, tarihi an olup olmadığını bileyim' dedi.

Tusk, Wall Street Journal muhabirinin, 'Sayın Davutoğlu, bu toplantı için tarihi bir an, sizce de AB'nin mültecilere karşı tavrı açısından bu tarihi bir an mıdır?" şeklinde soru sordu. 

Tusk, soru üzerine, 'Ben peygamber değilim, tarihi bir an olup olmadığını bilmiyorum' diyerek hem Davutoğlu'nu zor durumda bıraktı. 

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında "Bugün tarihi bir gün. Bugün iki sebepten dolayı tarihi bir gün. İlk olarak bugün Türkiye'de Şehitler Günü. Bugün tarihi bir gün, çünkü Türkiye ve AB arasında bir anlaşmaya vardık" demişti. 

 

Yorumlar