TUSİAD'tan eğitim gönüllülerine vefa gecesi

Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD), eğitime katkı sağlayan gönüllüler için vefa gecesi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
TUSİAD'tan eğitim gönüllülerine vefa gecesi

Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD), eğitime katkı sağlayan gönüllüler için vefa gecesi düzenledi.

Derneğin konferans salonunda yapılan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve çeşitli sinevizyon gösterileri ile başladı. Programda konuşan TUSİAD Başkanı Sami Dinler, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek davetlilere teşekkür etti. Yurt dışında Anadolu insanının açmış olduğu Türk okullarını ziyaret ettiğinde başından geçen güzel olaylardan bahseden Sami Dinler, yapılan işin çok kutsal ve insani bir iş olduğuna değindi. Türk okulları sayesinde Türkiye’nin güzel ve olumlu reklamının yapıldığını açıklayan Başkan Dinler, son zamanlarda bu okullar hakkında dile getirilen olumsuz ifadelerin kendilerini ve toplumu yaraladığını kaydetti.

Türk okullarının ülkeler arasında birlik beraberlik, kardeşlik ve dostluk köprüleri kurduğunu anlatan Dinler şöyle devam etti: "Sizler kendi en kıymetli varlığınız olan çocuklarınızı yurt dışına dünyanın bir ucuna yani Türk okullarında dünya barışına katkı sağlamaları için gönderdiniz. Hepsi bir yerlerde hizmet vermeye çalışıyor. Türk okulları ülkemiz ve dünya için büyük bir kazanımdır. Bu okulların amacı hangi dinden, ırktan, renkten veya düşünceden olursa olsun onları kendi konumlarında kabul ederek bunlar arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmaktır. Türkçe Olimpiyatları bunun en somut göstergesidir. Bu Olimpiyatları izleyip de umutlanmayan duygulanmayan yoktur zannederim.”

Daha sonra eğitime katkı sağlayan 17 kişiye üzerinde Hz. Peygamber (sav)’in mührünün bulunduğu plaket takdim edildi. Program davetlilerin yaptığı teşekkür konuşmalarıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar