Turkuaz Derneği'nden Karadeniz türküleri

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği tarafından Karadeniz türküleri konseri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Turkuaz Derneği'nden Karadeniz türküleri

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği tarafından Karadeniz türküleri konseri verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen konser öncesinde derneğin başkanı ve aynı zamanda sanat yönetmeni olan Cihangir Bilgin, “Konserimiz Karadeniz türkülerinin içeriğini taşımakta ve bu konserde ünlü şairlerimiz yer almakta. Nevzat Çelik ve Yaşar Miraç aramızda olacaklar. Konser süresince iki şairimiz, kendi gönüllülerini, şiirlerini, kalemlerini bizlerle paylaşacaklar. Konserimiz, üç aylık bir sürede hazırlandı.” dedi.

Konsere davet edilen Dil Kurumu Ödülü, Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü sahibi şair Yaşar Miraç, doğa kadar Karadeniz insanın da korunması gerektiğini söyledi. Miraç, “1970’li yıllardan beri büyük saldırılar var. Bir taraftan gericilik, yobazlık bir taraftan ırkçılık Karadeniz’de gerçekten musallat olmuş durumda. Başta Trabzon olmak üzere bütün Karadeniz sahilinde ellerinden gelse bütün Karadeniz halkını oradan kovmak istiyorlar. Ve onların yerine o doğaya, o tabiata yakışmayan, hiç orayla uyumsuz insanları oralara doldurmak istiyorlar ne yazık ki. Onun için Karadeniz’in yalnız doğasını, yollarını savunmak derelerini savunmak güzel bir şey ama insanları da savunmalıyız. Karadenizli karakteri, Karadeniz’den yok olmamalıdır.” diye konuştu.

Şiirler ile başlayan konser yaklaşık iki saat sürdü. Konseri Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Nuri Tekin ile Zonguldak Barosu Ereğli Temsilcisi ve aynı zamanda Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal da izledi. CİHAN

Yorumlar