Türkü ve şiirler yetimler için söylendi

‘Adana’da 1 Yetim 1 Şiir Projesi’ kapsamında düzenlenen gecede Gökmen ile Bedirhan Gökçe sahne aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkü ve şiirler yetimler için söylendi

‘Adana’da 1 Yetim 1 Şiir Projesi’ kapsamında düzenlenen gecede Gökmen ile Bedirhan Gökçe sahne aldı. Geceden elde edilen gelirle ana-babası olmayan çocukların çok olduğu ülkelerde yetimhane yapılması planlanıyor.

Kimse Yok Mu Adana Şubesi ile Manolya Aktif Hanımlar Derneği işbirliğiyle Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yetimler yararına geniş katılımlı bir şiir dinletisi yapıldı. Sanatçı Gökmen ile Bedirhan Gökçe’nin katıldığı programda, şiirler ve türküler yetimler için seslendirildi.

Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Muharrem Büyük, dernek olarak dünya üzerinde bir başına yaşam mücadelesi veren yetimlere şiirler ve şairlerle el uzattıklarını söyledi. Dernek tarafından 16 sanatçının katılımıyla “1 Yetim 1 Şiir Projesi’ kapsamında Göklerin Titreyişi adında bir CD çıkartıldığını anlatan Büyük, “Hz. Peygamber (sav) bir hadisinde ‘Yetimin ağlamasından Allah’ın arşı titrer’ diye buyuruyor. Bu nedenle albüme Göklerin Titreyişi adı verildi. Bu çocuklar, günde bir defa bir çeşit yemek yiyorlar. Üstlerinde sadece bir çeşit elbise var. Onunla yatıyorlar, onunla kalkıyorlar, onunla oynuyorlar. Yetimler yararına hayat bulan albüm, yetimler için derneğe yapılacak bağış karşılığında bağışçılara hediye edilecek. Bir yetimhane 100 bin TL’ye mal oluyor. Proje kapsamında şimdiye kadar 11 yetimhane yaptırıldı. Projeden elde edilecek bağışlar başta Türkiye'deki yetim çocuklar olmak üzere; Afganistan, Bangladeş, Benin, Burundi, Endonezya, Filistin, Haiti, Malavi, Mali, Nepal, Nijer, Senegal, Somali, Pakistan, Sudan, Uganda, Yemen, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad gibi yetim sayısının yüksek olduğu 20 ülkedeki yetimler için kullanılacak. İnşallah bir yetimhane Adana’dan da çıkar.” dedi.

Gecenin sonunda ise proje kapsamında 16 sanatçının katkılarıyla çıkarılan CD satışa sunuldu. Hayırseverler aldıkları CD’ler ile yapılacak yetimhanelerde bir tuğla da olsa katkı sağlamaya çalışırken, dernek yetkilileri ise projeye katılmak isteyenlerin derneklerine başvuruda bulunabileceklerini belirtti.
CİHAN

Yorumlar