Türköz ailesi yardım bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Akköy İbrahimce Mahallesi'nde bir evin deposunda yaşayan Türköz ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türköz ailesi yardım bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Akköy İbrahimce Mahallesi'nde bir evin deposunda yaşayan Türköz ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Türköz ailesi, depo olarak kullanılan binanın bir gözünde yaşam mücadelesi veriyor. Cem (13), Leyla (11) ve Nergis (9) adında 3 çocuğu bulunan baba, eşinin evi terk etmesiyle daha da sarsılmış. Yüzde 79 raporu olan çocuğunu imkansızlıklardan dolayı bir senedir tedavi ettiremeyen babaya en büyük destek mahalle halkından geliyor. Çocuklarına hem anne hem de babalık yaptığını söyleyen baba Şeref Türköz, kendisine ait bir tarlası olduğunu, buraya ev yapılması için yetkililerden yardım istediğini söyledi.

Türköz, "Eşim bu şartlardan dolayı evi bıraktı gitti. Babasının evine. 3 çocuğuma hem annelik hem de babalık yapıyorum şu anda. Kızım 4 yaşındayken beyin menenjiti geçirdi. O da gözlerine vurdu. Sağ gözü kapandı. Sol gözü de kapandı, kapanacak. Beyinden aşağıya hortum bağlı. Durumum müsait olmadığından 1 senedir kontrollere götüremedim. Şu an çalışamıyorum. Eşim olmadığından çocuklara bakmak zorunda kalıyorum. Üçü de okula gidiyor. O yüzden kendim bir iş yapamıyor, çalışamıyorum. Köylünün yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinden Sevim Kurtal, ellerinden geldiği kadar aileye yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. Erdoğan Kurtal ise ailenin evde geçici olarak kaldıklarını, 2 ay sonra buradan da çıkartıldıkları takdirde daha da mağdur olacaklarını ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Doğan, "Burada bu adam köylünün yardımıyla geçiniyor. Ev yok, bark yok. Kendi adıma ben destek veririm. Benim çocuğum inşaat ustası, gelir çalışır. Yeter ki malzeme gelsin." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar