TÜRKONFED yeni internet düzenlemesine tepkili

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 5651 Sayılı Kanun’da yapılan ve kamuoyunda ‘internete sansür’ eleştirilerine neden olan düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
TÜRKONFED yeni internet düzenlemesine tepkili

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 5651 Sayılı Kanun’da yapılan ve kamuoyunda ‘internete sansür’ eleştirilerine neden olan düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesine tepki gösterdi. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, “Bu durumu ne kendi insanımıza ne de dünyaya anlatabiliriz.” dedi.

Onatça, yazılı açıklama yaparak, “Daha fazla demokrasiye, daha fazla şeffaflığa ve daha fazla özgürlüğe, daha fazla inovasyona, Ar-Ge’ye ve teknolojiye sahip olmamız gereken süreçte böylesi bir kısıtlama Türkiye’ye yakışmaz. Yargı kararı olmadan internet sitesi kapatma yetkisi yürütmeye devredilemez. Gelişme yolundaki Türkiye’de bu durumu ne kendi insanımıza ne de dünyaya anlatabiliriz.” dedi.

“AB SÜRECİ YARA ALACAK”

Onatça, ‘sansüre kapı açan, özgürlükleri kısıtlayan’ olarak nitelediği düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün onaylayacağına inanmadıklarını belirterek “İnterneti etkin kullanan, sosyal medyada ‘internette herkes özgür olmalı’ içerikli mesajlarını okuduğumuz Sayın Gül’ün bu kanununu onaylamayacağını umuyoruz” diye konuştu. Onatça, kanunun yürürlüğe girmesi durumunda Avrupa Birliği sürecinin de yara alacağını söyledi.

“İHTİMAL VERMİYORUZ”

Onatça, sözlerini “Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağı’ndan çıkışıyla ilgili önerilerin yer aldığı raporumuzda da üzerini önemle çizdik. Tıpkı orta gelir tuzağı düzeyi gibi orta düzey bir demokrasiyle Türkiye’nin ilk 10 büyük ekonomi arasına girebilmesi mümkün değil. Sokaklarında her konuyu konuşan, üniversitelerinde her konuyu tartışan, medyası özgür, ifade özgürlüğünün ithamlara, tehditlere maruz kalmadığı bir Türkiye’nin daha sağlıklı ve hızlı büyüdüğünü hepimiz göreceğiz. İnternete sansür içeren bu kanunun yürürlüğe gireceğine ihtimal vermiyoruz” diye tamamladı.
CİHAN

Yorumlar