Türköne: Karaca, 28 Şubat döneminde Çiller'i diri tutuanlardan birisidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Şükrü Karaca (59) sabah saatlerinde evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Türköne: Karaca, 28 Şubat döneminde Çiller'i diri tutuanlardan birisidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Şükrü Karaca (59) sabah saatlerinde evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Karaca'nın yakın arkadaşlarından gazeteci yazar Mümtaz'er Türköne, “Karaca, 28 Şubat döneminde darbecilere karşı Tansu Hanım'ın yanında duran ve onu diri tutan isimlerden birisidir." diyerek Allah'tan rahmet diledi.

Mümtaz'er Türköne, "Benim çok eski arkadaşımdı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Ülkücü kesimden gelen bir isim. 12 Eylül öncesi Ülkücü kimliğiyle Tokat’ta gençlik liderliği yapmış bir isim ‘Dünyayı dolduran kiraz’ romanı güzel bir romandır. Çok meşhur olan ve ödül aldığı bir naat şiiri var. Sair ve romancı kimliğiyle de ön plandaydı. Bu naat şiiriyle Türkiye Diyanet Vakfı’nın yarışmasında birinci oldu." dedi.

Şükrü Karaca ile 28 Şubat döneminde Tansu Çiller’e danışmanlık yaptıklarını hatırlatan Türköne, “28 Şubat döneminde darbecilere karşı Tansu Hanım'ın yanında duran ve onu diri tutan isimlerden birisidir. Şükrü Karaca'yı, zekasıyla, birikimiyle mütenasip mevkilere makamlara gelememiş bir adam olarak tanıdım. Çok genç yaşta kaydettik. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Mümtaz'er Türköne, şöyle devam etti: "28 Şubat sürecinde Ülkücülükten gelen çok sert ve sağlam duruşunu çok iyi hatırlıyorum. Şükrü Karaca bir fıkra anlatırdı. Tansu Çiller o zamanlar Mesut Yılmaz’ın açtırdığı meclis soruşturmalarından mustaripti. Yüce divana gitme endişesi vardı. Anavatan Partisi sürekli Tansu Çiller’e meclis soruşturması açıyordu. Bu dönemde Şükrü Karaca’nın Tansu Hanım'a anlattığı bir fıkra vardı, onu sizinle paylaşayım. Adamın biri kendini darı zannediyormuş. Psikiyatrise tedavi olmuş. Tam iyileşip darı olmadığına inanmış. Hastaneden çıkarken doktora 'peki tavuklar benim darı olmadığımı biliyor mu' demiş. O günlere mütenasip bir fıkraydı.” CİHAN

Yorumlar