Türkoğlu, Sincan'daki CHP'lilere saldırıyı değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve bir grup partili, bayrak asma tartışması sırasında bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Türkoğlu, Sincan'daki CHP'lilere saldırıyı değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve bir grup partili, bayrak asma tartışması sırasında bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı. Yaralanan Ömer Yılmaz ve diğer partililer hastanede tedavi altına alındı. CHP Sincan Belediye Başkan adayı Alaattin Bera Türkoğlu, “‘Bunu yapanların karşı rakiplerimizin olduğunu biz biliyoruz.” dedi.

    Meydana gelen saldırıyı öğrenen ve yaralıları ziyaret için Sincan Lokman Hekim Hastanesi'ne gelen CHP Sincan Belediye Başkan adayı Alaattin Bera Türkoğlu, “Bu gün akşam 01.00 sıralarında Cumhuriyet Halk Partisi ekibi 12. Cadde'ye bayrak asarken, kim olduğu bilinmeyen fakat daha evvel, çeşitli ilçelerde de saldırıya uğrayan bir ekip tarafından saldırıya uğramış ve yanlarında polis olmasına rağmen polis müdahale etmeden, İlçe Başkanımız Sayın Ömer Yılmaz’ın kafasına değnekle vurularak, şu anda müşahede altında ve beline vurularak, hastanelik edilmiştir. Aynı zamanda meclis üyemiz Ali Aydoğan da belinden ve başından da darbeler almış, 5 tane arkadaşımız hafif yaralanmıştır. Bu olayları biz esefle kınıyoruz. Bunu yapanların karşı rakiplerimizin olduğunu biz biliyoruz. Fakat Ankara da seçim değnekle değil sandıkla alınması gerektiğini ben düşünüyorum. Madem Sincan’ı kale gibi görenler niçin resimlerimize, bayraklarımıza dayanamıyorlar. Bunlar panik içindeler, ne yapacaklarını şaşırmışlar. Ama ne yaparsa yapsınlar bu seçimi Mansur Yavaş, burada Alaattin Türkoğlu alacak ve onlarda yaptıklarından utanacaklar.” diye konuştu.

    "BUNLAR ANKARA’NIN ÇEŞİTLİ SEMTLERİNDE OLAN KİŞİLER"

    Türkoğlu saldıran kişilerin kimlikleri ile ilgili; “Ben kimliklerinin belirli olduğunu sanmıyorum çünkü, beyaz bereli kişiler 6-7 tane transporter arabayla geliyorlar. Birden bire araçlardan iniyorlar orada polisler olmasına rağmen polisler kaçıyor. Ve bu insanlar bizim bayrak asan gençlerimizin üstüne saldırıyorlar. Bizim gençlerimizin de otomatikman ellerinde kendilerini savunacak hiçbir aleti yok. Yani bunların Ankara’nın çeşitli semtlerinde olan kişiler olduğu söyleniyor. Sincan gibi bir yerde böyle bir olayın olmasına ben anlam veremiyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar