Türkmenistan'da yeni uluslararası üniversite kuruluyor

Türkmenistan'da yeni uluslararası üniversite kuruluyor. Uluslararası İnsani Bilimler ve Kalkınma Üniversitesi, bu sene eğitim-öğretim yılına başlayacak. Aşkabat'ta kurulan üniversiteye, ilk yılında 300 öğrenci alınacak ve öğrencilere...

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da yeni uluslararası üniversite kuruluyor

Türkmenistan'da yeni uluslararası üniversite kuruluyor. Uluslararası İnsani Bilimler ve Kalkınma Üniversitesi, bu sene eğitim-öğretim yılına başlayacak. Aşkabat'ta kurulan üniversiteye, ilk yılında 300 öğrenci alınacak ve öğrencilere 14 uzmanlık alanında eğitim verilecek. Paralı olan üniversitede eğitim İngilizce olacak. Bundan dolayı bir yıl hazırlık okutulması hedefleniyor.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un talimatı üzerine başkent Aşkabat'ta yer alacak üniversitede, 5 fakülte ve 13 bölüm yer alacak. Yeni üniversiteye yurtdışından öğretim görevlileri davet edilecek.

Yeni üniversitenin kurulmasını öncülük eden Devlet Başkanı Berdimuhamedov, sözkonusu eğitim kurumunun ülkesinde yabancı dil eğitiminin düzeyini artıracağını söyledi. Türkmen lider, bunun için İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitim veren okulların açılması gerektiğini ifade etti. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, eğitim sisteminin geliştirilmesinin Türkmenistan yönetiminin izlediği devlet politikasının öncelikli alanlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Türkmenistan'da halihazırda tek uluslararası üniversite bulunuyor. O da, 1994 yılında Başkent Eğitim Şirketi’nin açtığı Türkçe, Türkmence, İngilizce ve Rusça eğitim veren Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi’dir. CİHAN

Yorumlar