Türkmenistan'da 8 Mart ikramiyesi

Türkmenistan’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara gelenek haline gelen para ödülü verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da 8 Mart ikramiyesi

Türkmenistan’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara gelenek haline gelen para ödülü verilecek. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdımuhamedov’un imzaladığı karar kapsamında, ülkedeki bütün kadınlara 40 manat (yaklaşık 14 dolar) para ikramiyesi dağıtılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında, özel şirketlerde, emekli maaşı alan kadınlar, üniversitede, okulda okuyan kız öğrenciler ve kreşe giden kız çocukları, para ikramiyesi alacak.
Ayrıca, 8 Mart dolayısıyla 8 ve daha fazla çocuk dünyaya getiren 188 kadın Anne Şefkati Madalyası ile ödüllendirilecek. Bu kadınlar, her türlü toplu ulaşım aracından ve tüm kamu hizmetlerinden ücretsiz ve sınırsız olarak yararlanabiliyor.
8 Mart’ta hediye olarak para verme geleneği, Türkmenistan’da uzun yıllardır devam ediyor. Daha önce, Dünya Kadınlar Günü, Nevruz bayramı ile birlikte 21-20-22 Mart günlerinde Milli Bahar Bayramı olarak kutlanıyordu. Türkmen lider Berdımuhamedov’un isteği üzerine 2008 yılında 8 Mart ayrı olarak yeniden kutlanmaya başlandı. CİHAN

Yorumlar