Türkmenistan Meclis Başkanı’nı seçti

Türkmenistan’da ilk çok partili parlamento kadınlara emanet edildi. 15 Aralık 2013 tarihinde yapılan parlamento seçimlerinin ardından oluşan Meclis’in Başkan ve yardımcısı kadın milletvekillerinden seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan Meclis Başkanı’nı seçti

Türkmenistan’da ilk çok partili parlamento kadınlara emanet edildi. 15 Aralık 2013 tarihinde yapılan parlamento seçimlerinin ardından oluşan Meclis’in Başkan ve yardımcısı kadın milletvekillerinden seçildi. Meclis Başkanı Akça Nurbediyeva yeniden seçilerek ikinci dönemine başladı. 2007 yılından bu yana Meclis Başkanı görevinde bulunan Nurberdiyeva’nın yardımcılığına da Gurbangül Bayramova seçildi.
Türkmenistan Meclisi üçte bir orandaki kadın milletvekililleriyle de göze çarpıyor. 125 koltuklu parlamentoda iki partinin yanı sıra bağımsız milletvekilleri de bulunuyor.
Başkanlık sistemiyle yönetilen Türkmenistan’da meclisin fazla yetkisi bulunmuyor. Meclis Başkanı, Devlet Başkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kuruluna katılıyor. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov yeni parlamentodaki komisyon sayısını 5’ten 8’e çıkardı.
Türkmenistan’da milletvekilleri 5 yıllık süreyle seçiliyor.


CİHAN

Yorumlar