Türkmen Komutan: IŞİD'in ne namazını ne abdestini gördük, Müslümanlıktan uzaklar

Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmud Süleyman Şaban, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Müslümanlık'la uzaktan yakından alakaları olmadığını savundu. IŞİD'in rejim destekli bir strateji uyguladığını...

Google Haberlere Abone ol
Türkmen Komutan: IŞİD'in ne namazını ne abdestini gördük, Müslümanlıktan uzaklar

Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmud Süleyman Şaban, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Müslümanlık'la uzaktan yakından alakaları olmadığını savundu. IŞİD'in rejim destekli bir strateji uyguladığını dile getiren Şaban, "Kendileri Müslüman değiller. Bunların ne namazlarını ne abdestlerini gördük. Müslüman Müslüman'ı öldürür mü?" dedi.

Türkmen Komutan Şaban, ülkelerinde yürüttükleri mücadele ve Irak'ta Türkmenlerin son günlerde yaşadığı sıkıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Irak'taki IŞİD ile Suriye'dekinin farklı olduğunu savunan Şaban, "Bizim Suriye'deki IŞİD, Özgür Suriye Ordusu'na karşı savaşıyor. Rejimle savaşmıyor. Rejime karşı bir cephesi yok. Özgür Suriye Ordusu'nun aldığı yerleri almaya kalkıyorlar ve buralarda da katliama kalkışıyorlar. Çocukları, kadınları, milletin malını... Bunları Müslüman kılığında yapıyorlar. Kendileri Müslüman değiller. Bunların ne namazlarını ne abdestlerini gördük. Müslüman Müslüman'ı öldürür mü? Gelmişler Tunus'tan, Cezayir'den, Fas'tan... Kadınları, çocukları, erzakları alıyorlar. Müslümanlıktan çok uzaklar." ifadelerini kullandı.

IŞİD'in savaştığı iki cephe olduğunu anlatan Şaban, "Halep'te rejimle, ikinci olarak da kırsal kesimde IŞİD'le savaşıyoruz. Büyük silahlarla geliyorlar. Suriye'deki IŞİD ile rejimin bağlantısı var. 8 aydır IŞİD'in olduğu yerleri rejim hiç vurmadı. Bu onların bağlantısını ortaya koyuyor. IŞİD'in içinde çok esir aldıklarımız var. Rejimden ayrılmış, rejimle beraber çalışan komutanlar, İran'dan gelen komutanlar yani İran rejiminin yaptığı bir IŞİD. Müslüman kılıfında. Kendileriyle her gün savaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Irak'taki Türkmenlerin sıkıntısına da değinen Şaban, Sünni aşiretler ve komutanların Maliki'nin karşısında savaşa geçtiklerini öne sürdü. Türkmenlerin de büyük sıkıntı yaşadıklarını aktaran Şaban, "Kerkük'ün içerisindeki Türkmenler zor durumda. Kerkük'te silahlı Türkmen gruplar yok. O yüzden Telafer'de, Musul'da, Kerkük'te kritik durumdalar. Yardıma ihtiyaçları var. Çember içerisinde kaldılar." ideğerlendirmesini yaptı.

"IŞİD, BİZİ REJİM ASKERİ OLARAK GÖSTERİP GENÇLERİ ÜZERİMİZE SALIYOR"

Fatih Sultan Mehmet Tugayı Alay Komutan Şıhlı Şıhlı da IŞİD'in 'Karşınızda Nusayriler var' diyerek beyni yıkanan gençleri kendilerine karşı savaştırdığını dile getirdi. Şıhlı, "Bizi rejimin adamı olarak gösteriyorlar. Esir aldıklarımız insanlarla konuştuğumuzda, 'Sizin Müslüman olduğunuzu bilmiyorduk' diyorlar. Gençlerin beyinlerini yıkıyorlar. Bizim gördüğümüz kadarıyla Irak'taki grubun Suriye'dekilerle bir bağlantısı yok. Bizdeki IŞİD'i Maliki destekliyor. Onlar Suriye'de sadece muhalif bölgelerin yerine giriyorlar. Bizden aldıkları yerleri de rejime teslim ediyorlar. Irak'taki ise Maliki'ye karşı savaşıyor." dedi.

Irak'taki Türkmenlerin durumuna ilişkin de konuşan Şıhlı, şunları söyledi: "Şu an durumları Suriye'deki Türkmenlerden daha kötü. Oradaki kardeşlerimize yardım etmemiz lazım. Biz de elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız." CİHAN

Yorumlar