'Türkmen katliamına sessiz kalanları kınıyoruz'

Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Irak'taki Türkmenlerin asimilasyon amaçlı olarak katledildiğini belirterek, katliama sessiz kalanları kınadıklarını kaydetti. Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar, sendika binasında bağlı...

Google Haberlere Abone ol
'Türkmen katliamına sessiz kalanları kınıyoruz'

Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Irak'taki Türkmenlerin asimilasyon amaçlı olarak katledildiğini belirterek, katliama sessiz kalanları kınadıklarını kaydetti.

Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar, sendika binasında bağlı şube başkanlarıyla birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Bayraktar, Türk hükümetinin Irak'ta yaşanan Türkmen katliamına seyirci kaldığını öne sürdü. Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Musul konsolosluğuna yaptığı baskının ardından Türkmen kenti Telafer'de gerçekleştirdiği katliama seyirci kalınamayacağını belirten Müfit Bayraktar, Türk hükümetini Türkmenlere vakit geçirmeden yardım elini uzatmasını beklediklerini dile getirdi.

AK Parti hükümetinin IŞİD terörüne karşı duyarsız kaldığını savunan Bayraktar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hükümetin bölgede yaşananlara karşı sergilediği tavır akıllara zarar bir yaklaşım. Dicle'nin kenarında bir koyunun hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Türkmeneli'ndeki soydaşlarımızı ne olarak görmektedirler. Her sözlerinde tek millet, tek bayrak, tek vatan diyenler soydaşlarımızın yaşadıkları katliam karşısında neden sessiz kalmaktadırlar. Ne acıdır ki ülkemizi yönetenler bölgeyi kan gölü haline çeviren, toplu katliamlar yapan terör örgütü IŞİD'i hala terörist olarak değil, IŞİD unsuru olarak tanımlaması ilginçtir. Türkmen soydaşlarımıza yönelik sürdürülen hain saldırılar engellenmeli ve Suriye'den kaçıp gelen insanlara gösterilen özveri onlara da sunulmalıdır. Türkmen kardeşlerimize yapılan katliamı ve bu katliama sessiz kalanları kınıyoruz."

'İHSANOĞLU EN İYİ ADAY'

MHP ve CHP'nin cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak önerdiği Ekmelettin İhsanoğlu'nun isabetli bir isim olduğunun da altını çizen Kamu Sen İl Temsilcisi, "Cumhurbaşkanlığı sürecinde Ekmelettin İhsanoğlu yerinde ve doğru bir aday. Ülkedeki huzurun, birlik ve beraberliğin temininde, demokrasinin korunmasında, Cumhuriyet kazanımlarının yaşatılmasında yerinde bir isim Ekmelettin İhsanoğlu. Türk ve İslam alemini gerçek anlamda temsil edecek bir değer, bir isim. Herkese eşit mesafede olan İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına adaylığını destekliyoruz ve istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar